Wpis z mikrobloga

#edc są tu jacyś fanatycy #victorinox? Co macie i czy czegoś wam w nich brakuje? Myśle czy sobie nie kupić Super Tinkera ale nie chce potem myśleć "kurde, mogłem wziąć Fieldmastera". Interesuje mnie tylko linia od Tinkera w dół bo akurat u mnie korkociąg się nie przyda a zajmuje dużo miejsca w scyzoryku.
totemlesnychludzi - #edc są tu jacyś fanatycy #victorinox? Co macie i czy czegoś wam ...

źródło: 24289

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@totem_lesnych_ludzi a chcesz nosić w kieszeni, czy w plecaku/saszetce? Pracujesz tak, że użyjesz go w pracy, czy tylko jako gadżet? Masz jakieś outdoorowe hobby? Wędrówki, biwaki, offroad itp?

Ja generalnie mam tyle, że przestałem je liczyć- od mini przy kluczach po rescue toole. Każdy jest fajny w swojej kategorii, na "codziennego victora" wybrałbym huntsmana
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: Mam Super Tinkera, ale nie używam go. Ten śrubokręt w nim nie jest zbyt przydatny. To jest gruby PH2 i przez uchwyt T często niewygodnie się go używa lub jest to nawet niemożliwe. Wolę odkręcać otwieraczem do puszek.
  • Odpowiedz
@jurii: w plecaku i jako gadżet. Jedyne zastosowanie to przydać się w sytuacjach, w których bym pomyślał, że dobrze byłoby mieć ze sobą cośtam ale nie chcę tego czegośtam nosić w pełnym rozmiarze dlatego np. nie widzę sensu noszenia samodzielnego noża. Jako część innego narzędzia to tak ale jako osobne narzędzie to nie. Buschraftowcy pewnie mają inne zdanie na ten temat ale ja do nich nie należę. Co innego latarka,
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi ja używam Cybertoola M i kurde, to jest świetne narzędzie - przy drobnych naprawach w domu czy przy elektronice nie trzeba szukac innych narzedzi bo masz to zawsze w kieszeni. Co prawda dość duży jak na scyzoryk ale mi nie przeszkadza, w kieszeni jest prawie zawsze. Od święta wpada Explorer, a w planach mam cos z serii 58 mm.
  • Odpowiedz