Wpis z mikrobloga

#spacex #internet #algorytmy #facebook #youtube
Co poszło nie tak? Od samego początku obserwuję budowę i próby Starshipa, wielokrotnie komentowałem wpisy zarówno tutaj, jak i na FB czy YT na oficjalnych i nieoficjalnych kontach.
Oglądałem na żywo wszystkie emitowane do tej pory loty Starshipa.
Tym czasem o dzisiejszym locie dowiedziałem się z przypadkowego profilu na FB niezwiązanego ze Spacex.
Żadnych wzmianek, żadnych zapowiedzi. Serio, do tej pory wszystkie społecznosciówki same podsuwały mi info na ten temat.
Tym razem kompletna cisza.
Co poszło nie tak? Social credit sie nie zgadza?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dominowiak: nie ma nic ciekawego, żadnych osiągnieć, starshipy się r-----------ą o ocean, to o czym ma być głośno? Starshipa śledzą już tylko wielcy fani Spacex/Muska. Popatrz na terminarz. Nawet pierwszego kroku nie osiągnęliśmy (test orbitalny w 2022Q2),
Bpnn - @dominowiak: nie ma nic ciekawego, żadnych osiągnieć, starshipy się r---------...

źródło: schedule

Pobierz
  • Odpowiedz
nie ma nic ciekawego, żadnych osiągnieć, starshipy się r-----------ą o ocean, to o czym ma być głośno?

@Bpnn: kwestia bardzo względna. Wczorajsze deploymenty symulatorów satelit były bardzo ciekawe i bardzo ważne ze strategicznego punktu widzenia. Na orbitę Starship już dawno mógł wejść, tylko problemem obecnie jest zejście z niej w całości w takim stanie by wszystko było w miarę gotowe do ponownego użycia.

Dwa ostatnie loty na pewno nie pomogły
  • Odpowiedz
Co poszło nie tak? Od samego początku obserwuję budowę i próby Starshipa, wielokrotnie komentowałem wpisy zarówno tutaj, jak i na FB czy YT na oficjalnych i nieoficjalnych kontach.

@dominowiak: Jak coś się powtarza wielokrotnie to zaczyna być to... nudne, nawet jeżeli są to malownicze katastrofy raz za razem ;-)

Info o startach było, lot był 2x przekładany. Może YT mniej promuje te streamy bo Musk się wyniósł na swoją platformę
  • Odpowiedz