Wpis z mikrobloga

• 0
tu wygrala lewicowy dogmatyzm - czyli zycie bez smaochodu lepsze.... i oni w to wierza.... a wy tego nie przyjmiecie do wiadomosci

@del855: Tylko, ze sami akurat calkiem przypadkiem samochody maja, no popatrz popatrz. Inni niech pedaluja do pracy zima rowerkiem, a oni maja wyjatkowa sytuacje i potrzebuja autka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
daleko mi do lewactwa i bronienia zandberga, ale czy brak limitów nie obniży ceny mieszkań szczególnie tym bez aut?

@ni0bi: może nie obniży ceny mieszkań, ale zwiększy zyski deweloperów. Od początku było wiadomo jaki jest cel tych zmian
  • Odpowiedz
  • 89
daleko mi do lewactwa i bronienia zandberga, ale czy brak limitów nie obniży ceny mieszkań szczególnie tym bez aut?

@ni0bi: Brak limity spowoduje, ze bedzie mozna budowac jeszcze mniejsze mieszkania bo miejsca parkingowe przestana byc waskim gardlem. Poza tym skoro deweloperzy lobbowali za ta zmiana to myslisz ze zalezalo im na tym, zeby ceny spadly czy jednak zeby wiecej sami zarobili?
  • Odpowiedz
  • 1

@ni0bi Po pierwsze jednak wiekszosc gospodarstw domowych jednak auto ma. Po drugie teraz deweloperuchy będą jeszcze bardziej zerowali na publicznych miejscach parkingowych albo tych dla bloków z wielkiej płyty.
  • Odpowiedz
@Kielbasiarz: dlatego śmieję się z ziomka który mówił jaki to zandberg nie jest świetny, bo wybory minęły i nie trzeba odgrywać teatrzyków to lewica znowu posłusznie wykonuje wolę deweloperów
  • Odpowiedz
  • 1
@maciss:

To ty nie wiesz że lewica jest przeciw samochodom, tylko za rowerami i transportem publicznym?

Skoro sa przeciw to dlaczego politycy Lewicy maja auta? Zandberg ma, Bjejat ma, wszyscy inni tez maja. To nie jest przypadkiem hipokryzja kiedy Tobie proponuja mieszkania bez parkingu bo przeciez mozesz jezdzic rowerkiem a sami maja auta?
  • Odpowiedz