Wpis z mikrobloga

Na youtube jest gościu, który od kilku lat zajmuje się speedrunowaniem gier z serii Harry Potter. Ma aktualne rekordy w większości kategorii gier z serii HP.

Za kilka minut prawdopodobnie pobije swój rekord z HP1 w kategorii 100% (czyli wszystkie karty czarodziejów).

Ludzie mają różne pasje.

#harrypotter #speedrun
Wykopaliskasz - Na youtube jest gościu, który od kilku lat zajmuje się speedrunowanie...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xud9: Mnie zawsze rozwalało patrzenie na te wszystkie tricki, które stosują w grach, które przeszedłem.

Jest jakiś ciężki etap, nad którym męczysz się godzinami, a ten gdzieś bokiem przeskakuje w kilka sekund.
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: Ty widzisz tylko efekt. To są długie godziny, dni, tygodnie i miesiące poszukiwań najlepszych rozwiązań. P-------a można dostać gdy milion razy przechodzisz to samo, a oni z uporem maniaka dalej cisną.
  • Odpowiedz
Ty widzisz tylko efekt. To są długie godziny, dni, tygodnie i miesiące poszukiwań najlepszych rozwiązań.

@xud9: Ten gościu, Flo203, streamuje kilka razy w tygodniu. Czasem właśnie pokazuje, jak próbuje nowych rozwiązań. Raz włączyłem z ciekawości, to akurat testował wykorzystanie otwierania skrzyni w lochu Snape, żeby szybciej go przejść. To było w HP2. No i rzeczywiście tak to wyglądało, że bez końca powtarzał ten moment. Z HP akurat ma dobrze, bo
  • Odpowiedz
Nigdy nie zrozumiem po co ludzie to robią.

@Colt__: Na poniższym filmie Kacper Pitala trochę wyjaśnia ten fenomen na przykładzie swojego treningu speedrunowania Kangurka Kao. Na koniec stwierdza, że się wciągnął i chciał poprawiać swoje wyniki.
Wykopaliskasz - >Nigdy nie zrozumiem po co ludzie to robią.

@Colt__: Na poniższym fi...
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: Ja kiedyś oglądałem jak bito rekordy w starych wersjach Mariana. Zawsze myślałem, że jestem dobry w platformówki. Po obejrzeniu kilku filmów i streamów - zmieniłem zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz