Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +130
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

#polityka #bekazlewactwa
Po 3 tygodniach problem magicznie zniknal i nie juz inzynieruf ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mifosto: fajna zabawa
Nie wiem po co wspomniałeś o IQ skoro lewica upowszechnia naukę o dowolnej liczbie płci którą
@Coxex: Oczywiście, że tak. To pis sfałszował wybory prezydenckie, to wcale nie jest chociażby tak, że Trzaskowskiemu te wybory przegrał prawdopodobnie sam Donald Tusk swoim wystąpieniem w telewizji i powoływaniem się na Jacka Murańskie xD
@kornel-makuszynski: bo sa na to badania, a nie podreczniki z twojej podstawowki w ktorych bylo uproszczenie ze sa 2 plcie i zupelnym przypadkiem tylko na te ksiazki sie powoluja prawaki xD
źródło: my-two-genderinos-v0-q0l9d02np6wa1
Pobierz@kornel-makuszynski tyle lat edukacji, a prawaki dalej nie rozumieją pojęcia płci kulturowej i powielają jakieś bzdury z ruskiej propagandy xD
@walciak ale piecze, dalej piecze że skrajny cenzorski zielony czub przegrał w wyborach z anonimem
@harrame: lewicowa nauka. Nie dziękuję
@wstanczyk: lewicowa nauka
@kornel-makuszynski tak, wiemy, nauka jest lewicowa. Prawicowy jest chłopski rozum i łykanie tego co wysra Kreml ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora