Wpis z mikrobloga

Jak się czujecie głupimi to pamiętajcie, że sporo ludzi jest przekonanych, że PiS sfałszował wybory prezydenckie i tak naprawdę to Trzaskowski wygrał xd

#polityka #bekazlewactwa
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przemyslaw-maczka liczy sie wniosek/punkt widzenia jaki chciałem przekazać a nie jakieś nawiasy. Mógłbym wkleić do chat gpt zeby mi poprawił ale po co. Nie będę dbał o nawiasy w komentarzu który pisałem na kiblu
  • Odpowiedz
@Arizona221 gdybyś chociaż miał na tyle wiedzy, by zauważyć, jak głupio teraz brzmisz xD

Polecam spróbować coś poczytać o argumentach drugiej strony, nic na tym nie stracisz, a przynajmniej nie będziesz z siebie głupka robił komentując nieznany ci temat. Za ignorancję i rezonowanie zasłyszanych haseł nikt cię podziwiać nie będzie.
  • Odpowiedz
@mifosto Fakt(głupi ja), nie zauważyłem że na kiblu klikanie w spację przed nawiasem(już nawet nie chodzi o interpunkcję czy tam polskie znaki(chociaż telefon sam chce to poprawiać więc na siłę musze teraz robić to źle)) jest naprawdę utrudnione.
  • Odpowiedz
@przemyslaw-maczka właśnie ludzie glupi zwracają uwagę na takie rzeczy, bo maja kompleks głupoty i chca być odbierani jako mądrzy. Prawdziwa inteligencja ma gdzieś odbiór bo zna swoją wartość
  • Odpowiedz
@JohnMcGlennon: Pytam sie wiec ponownie, z nadzieja, ze w koncu usłysze odpowiedz. Zrodlo? Te dane powyżej odwoluja sie do sondażowych deklaracji, gdzie rownie dobrze moge powiedziec, ze kończyłem uczelnie na Marsie. Chcesz mi powiedziec, ze przytoczone dane w stacji "X" sa dla Ciebie prawda objawiona?

Rozumiem, ze Ty wierzysz w to, ze tam była weryfikacja dyplomów? Jedyne o czym to może swiadczyc to o zakłamaniu usmiechnietego elektoratu, ktory bardziej skłonny
  • Odpowiedz
@SanczoPansa112 tak samo dokładnie ludzie mogą w sondażach kłamać na temat oddanego głosu. A jednak sondaże exit poll czy late poll mają poziom odchylenia na poziomie 2-3%. Zastosuj taki sam do grafiki powyżej i będziesz miał wynik. To naprawdę nie jest trudne :)

Ps. Kwestia wykształcenia wyborców danych partii opiera się wyłącznie na sondażach, bo wybory są generalnie tajne. Nie wiem czy masz tego świadomość :)

Skąd was biorą? Tak z
  • Odpowiedz
@SanczoPansa112: Nie widzę powodów, dla których ankietowani mieliby kłmać odnośnie wykształcenia. Prawdą jest jednak to, że wyksztalcenie wykształceniu nie równe i nie oszukujmy się, zdobyć wyższe obecnie w Polsce to żaden wyczyn. Ktoś może być wykształcony na papierze i być debilem (najlepszy przykład to mirkoblog a idąc dalej butni i aroganccy ludzie, którzy głosowali na Trzaskowskiego), a są ludzie, którzy nie mają wyższego ale wiedzą jak robić interesy, mają głowę
  • Odpowiedz
@tired_of_life: Nie wiem co robicie zawodowo, ale podziwiam taka wiare w to, ze te sondażowe dane (szczegolnie dla wyższego) nie sa zniekształcone i to szczególnie w kontekscie wyborów, bo natura wyznawcow tuskoizmu (to moja opinia) jest taka, ze aby legitymizować swoj decyzje polityczne kłamia bez mrugniecia okiem właśnie w kontekscie swojego wykształcenia. Tutaj masz przykład goscia, ktory twierdzi i zyje w przekonaniu, ze tuskoidy sa "lepiej" wykształceni, bo tak wynika
  • Odpowiedz
@JohnMcGlennon: Widze, ze Ty nie rozumiesz problemu i nie rozrozniasz elementarnych roznic miedzy przytaczana przez Ciebie granica błędu exit poll w kontekscie wyboru kandydata, gdzie z ludzie sa dumni, ze wybrali tak a nie inaczej i ta sama wartosc odnosisz do deklaracji o wyksztalceniu, gdzie ludzie czesto nie sa dumni, bo kanon spoleczny narzuca taki a nie inny wzorzec. Ja moge sie z Toba załozyc o 20koła, zeby Ci udowodnic.
  • Odpowiedz
@JohnMcGlennon: Smieszne te Twoje personalne wycieczki nt. pracy i sytuacji ekonomicznej przy rownoczesnym brak odwagi werfyfikacji. Ja na tym punkcie nie mam kompleksu mało tego wiem, co przyniesie takie zestawienie Ja i Ty... ale abstrahujac, bo mam wywalone w te argumenty ad personam i to nawet w swietle tego uzywanego prze Ciebie narzecza "xD" od razu definiujacego domniemane połozenie w kontekscie majatku.

Sprawa sie sprowadza do tego, ze w przypadku
  • Odpowiedz
@SanczoPansa112 nawet nie czytam twojego p---------a. Już udowodniłeś swój intelektualny deficyt k0nfedepisowcu i nie ma co dalej w to brnąć, serio.

Ps. Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz/nie rozumiesz. Chcialeś brzmieć jak intelektualista, a brzmisz jak wieśniak bez szkoły.
  • Odpowiedz