Wpis z mikrobloga

#gielda
Macie CCC? Przewija się na tagu. Jak myślicie jak się to potoczy? Wróci na 200 czy jednak shorty uwalą na minimum 100. Patrze na wykres historyczny to juz było 300 (w 2018) i spadło do 30 i pewnie tez w okolicach 200 ludzie łudzili się że odbije. Co mnie dziwi to powolna wspinaczka z 30 do 240 zaczęła się jeszcze jak firma przynosiła straty. A teraz dobry raport rekordowe wyniki i kurs uwalony. Ten rajd 8% pare dni temu to chyba faktycznie odbicie zdechłego kota. Jak pojawia się termin Short Squeeze to chyba trzeba uciekać. Jedyne co na plus widzę to zwiększone obroty przy wzrostach. Ale też sytuacja na szerokim rynku jest taka że jakaś solidna korekta się należy +37% w rok na wig20 dajcie spokój kto to widział. Przecież musi p--------ć, ale ja zawsze byłem niedzwiedziem tylko nie umiem stawiać szortów i chodzę bez szortów.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FrancisKonois Miałem chwilę, udało się sprzedać ciut powyżej 200. Nie lubię ogólnie firm, które g---o robią, bo trudno przewidzieć ich wyniki. Przecież ta firma to warzywniak dla obuwia, a jak podniosą ceny, to ludzie przymierzą u nich i zamówią z neta.
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: gdybyś pracował w branży butów, znał ludzi i rynek jako przedstawiciel handlowy (a najlepiej jakieś inside info) to może i coś mógłbyś powiedzieć.

Inaczej to rzuć monetą i inwestuj zgodnie z wynikiem.
  • Odpowiedz
@FrancisKonois:

Ja mam sporo akcji CCC i wg,. mnie odbije bo fundamenty dobre i pole na wzrosty jest. A to jak kurs CCC poleciał z 240 na 30 to przez 3 czynniki:
- Słabe wyniki CCC
- Pandemia (Pierwszy większy zjazd kursu był na początku 2020)
- Wojna na Ukrainie (Akurat 22 lutego CCC zaliczyło srogi dołek, po
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: ja trzymam bo nie widzę uzasadnienia dla spadków akurat teraz. Wiadomo jest lekki strach ale nic się nie zmieniło na gorsze od momentu kiedy to rosło ponad 240 niedawno oprócz narracji.
Liczę na to że prezes nagoni, WiG będzie mocny i shorty zluzują.
A jak się pomylę to trudno, aż do fundamentalnie złych informacji trzymam. Formacja głowy z ramionami to nie jest fundament tylko AT. Shorty nie raz się
  • Odpowiedz