Aktywne Wpisy
D07IFP +10
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

amakuta +36
#kiszak Oj, Maćku z czatu, twoje tytuły filmów mają bardzo negatywny wydźwięk i robi się to powoli niesmaczne
źródło: obrazanko czesc 1
Pobierz

#polityka
źródło: temp_file6018630504811386157
PobierzMniejsze limity, więcej wiatrakow w szybszym czasie a za tym mniejsze ceny.
Te wiatraki stoją w polach w które chodzę na spacery, przechodzę często 100m od nich, niekiedy podchodzę sobie pod nie obejrzeć co i jak, i co te wiatraki niby uciążliwego emitują? Hałas? Nieodczuwalny moim zdaniem a na pewno nie uciążliwy.
@szychun: XD opłata wiatrakowa robi brrrrt xD nie szalej z tymi cenami
My potrzebujemy czegoś co zastąpi węgiel, ale rządy od lat cisną tylko środki doraźne. Tak było z panelami i zasadą 80% magazynu, tak było z wiatrakami (gdzie spółki energetyczne były zobowiązane aby ten prąd odkupić nawet jak go nie potrzebowały).
Dużo lepiej byśmy wyszli inwestując te pieniądze w turbiny gazowe które można szybko
@j3sion nigdzie nie znalazłem informacji byśmy mieli nadwyżkę OZE. Ale nie szukałem zbyt intensywnie.
Wszędzie na świecie wiatraki obniżyły ceny energii. Dodatkowo będąc mniej emisjnym będziemy płacić mniej za prawo do emisji co tez wpływa na ceny prądu.
@szychun: to jest jedyna rzecz która sprawia że ceny prądu są wysokie.
https://emp.pw.edu.pl/
Tu masz pokazaną nadwyżkę, jak świeci słońce to w bezchmurne dni masz sporo energii za którą państwo musi zapłacić.