Wpis z mikrobloga

To sa rosjanie - obywatele ukr, mają inny charakter niż ukraińcy z terenów zaboru austriackiego - To ci ostatni robią większość złej roboty. Odessa, Chersoń - te rejony nic nie miały wspólnego z ludobójstwem Polaków.
  • Odpowiedz
  • 3
@dominh Józef Kuraś, Zygmunt Szendzielarz, konfederaci barscy. Historia nigdy nie jest czarnobiała.

@falden polityki nie mieszajmy, nasi politycy wcale nie są lepsi, zresztą w ukrainie zełeński ma znikome poparcie.

> Najogólniej mówiąc są dość uciążliwi we współżyciu.

Osobiście nie zauważyłem, wcześniej bywałem często w takim krakowie np. i poza obcym językiem nic złego nie doświadczyłem, ale krakow to takie multikulti tam język ukraiński nawet się zbytnio nie wyróznia. Możesz napisać
  • Odpowiedz
a czemu tak na prawdę nie lubimy ukrainców?

@Zeddicullus: Nie lubi ich dno drabiny społecznej, bo wylewają sobie życiowe frustracje na kimś który w ich mniemaniu w końcu jest od nich gorszy, w tym wypadku osiągnięciem tej patologii którym się w końcu mogą czymś wywyższyć jest przypadek urodzenia się akurat w Polsce
  • Odpowiedz
  • 1
@Leniek Mądry komentarz. Ja tam wolę imigrantów z ukrainy, którzy pracują i wspierają gospodarkę, niż czarnoskórych z Afryki. Zastanówmy się dlaczego w Niemczech jest tak bogaty socjal dla ukrainców (darmowe mieszkania, darmowe kursy języka, zasiłek bodajże 400-500e, praca w której pracujesz po kilka godzin dziennie i możesz się zastanowić czy Ci odpowiada). Hmm? Niemiaszki nie są głupie.
  • Odpowiedz
@Zeddicullus

Józef Kuraś, Zygmunt Szendzielarz, konfederaci barscy. Historia nigdy nie jest czarnobiała.

Racja, jednak Bandera jest wychwalany nieco bardziej. U nas podobniej wychwalany jest Bonaparte, ale to nawet nie jest Polak

A jeśli miałbym wymienic cechy ukraińców, które są nieco irytujace
  • Odpowiedz
@Zeddicullus: Nienawiści między Polakami a Ukraińcami jest bardzo, bardzo mało, zdecydowanie więcej jest sympatii lub ewentualnie neutralności. Ty tu próbujesz ulepić jakiegoś chochoła na podstawie troli internetowych i różnych krzykaczy, których zawsze jest pełno na Wykopie i w innych miejscach internetu. Klin w relacje między narodami próbują wbić kacapy, a drugim szkodnikiem jest ukraiński rząd prowadzący od 20 lat idiotyczną politykę historyczną. Co Polacy robili Ukraińcom? Mordowali dzieci i kobiety,
  • Odpowiedz
@Zeddicullus: u mnie ukry taki chlew robią że do wielu miejsc przestałem chodzić, w parkach mam wrażenie grillują 24/7 bez przerwy chodząc nawaleni i drąc mordy, ich dzieci sie nie asymilują w szkołach tylko tworzą getta które potem gnębią polskie dzieci, jeżdżą autami bez oc i przeglądu. Jak zaczęła sie wojna to przyjęliśmy dwie rodziny. Wyjechali nawet nie podziękowali. Wymieniać dalej? Niech s---------ą byle dalej. Poznałem kilkudziesięciu ukrow bo taka
  • Odpowiedz