Jak już sobie tak zgłębiam temat uczuć wykopków to mam do was pytanie - dzieci. Wiem, że to cudowne być rodzicem i my bardzo chcemy za rok czy dwa zacząć się starać. Ale chociaż mam cudownego faceta to mam też obawy - co ze zmianami w ciele, z powrotem do sylwetki, powikłaniami zdrowotnymi? Ja wiem, że mój facet zajmie się dzieckiem, a i mną jak będzie trzeba ale trochę mnie przeraża, że mogę sobie z czymś nie poradzić, albo coś w sobie permanentnie zniszczyć. Ciąża to krótki okres ale jak widzę, co potrafi zrobić w ciele to aż nie mogę uwierzyć.
@ElenaRain okej no to cóż, zacznę od przybierania na wadze - to prawda, że kobiety zyskują dodatkowe kilogramy, głównie to jest związane z samym dzieckiem, ale też większą ilością krwi itd., zmienia się poziom hormonów, więc też metabolizm się zmienia, może być tak, że nie złapiesz boczków, może być tak, że złapiesz. Tak samo rozstępy - warto dbać o skórę, ale w dużej mierze skłonności do ich powstawania są genetyczne. Poród
@panczii: może czasem tak jest nawet lepiej xd ale ja akurat muszę przygotować do tego organizm. Chce wiedzieć, że zapewniłam mu dobre warunki do rozwoju i wiedzieć, że zrobiłam co się dało
@ElenaRain: patrząc na konsekwencje zdrowotne to nie mam chęci mieć dzieci. Podejrzewam, że nawet gdybym miała instynkt macierzyński to one skutecznie by mnie zniechęciły. Jeśli jesteś zdrowa i jeśli ciąża oraz poród z połogiem pójdą w porządku, to wszystko będzie okej, jeśli nie ma powikłan, to organizm się regeneruje. Tym co może pójść nie tak, straszyć nie będę, zakładam, że skoro napisałaś post, to się zorientowałaś.
@ElenaRain i włosy, dla mnie najgorsze było i jest wypadanie włosów. W ciąży zmienia się balans hormonalny, kobiety mają często w ciąży piękne włosy, po porodzie wypadają nawet garściami, ale to wypadają te, które wcześniej nie wypadły i dlatego jest ich tak dużo. Część odrasta, ale nie zawsze wszystkie. Na studiach miałam piękne, zdrowe, długie i gęste włosy, teraz mam łyse placki i noszę włosy do ramion, bo na dłuższych widać,
@Naczelna_Hedonistka: dzięki za odpowiedź. Dzieci uwielbiam nawet cudze, a co do tego, że mój ukochany będzie cudownym ojcem nie mam wątpliwości. Tylko boję się utraty sylwetki, włosów itd
@ElenaRain jesli jesteś dofinansowana to zrobisz doczepki ;) mnie się zmieniła sylwetka, szersze biodra, bardziej miękki chód, ale gdybym nie była ulańcem to oceniałabym to wszystko na plus.
@ElenaRain nigdy nie będziesz w pełni gotowa na dziecko, nie ma idealnego czasu na to. Nie każdą kobietę ciąża zmienia, poza tym nie będziesz się skupiała na powrocie do sylwetki przez pierwsze pół roku, tylko myślała o tym, jak tu się wyspać xD Idź w to z chłopem, moim zdaniem warto (。◕‿‿◕。)
#relacje #zwiazki #rozowepas
Jak pomoglem daj plusa
Jeśli jesteś zdrowa i jeśli ciąża oraz poród z połogiem pójdą w porządku, to wszystko będzie okej, jeśli nie ma powikłan, to organizm się regeneruje. Tym co może pójść nie tak, straszyć nie będę, zakładam, że skoro napisałaś post, to się zorientowałaś.
Idź w to z chłopem, moim zdaniem warto
(。◕‿‿◕。)