Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie w toksycznym związku?
Nie potrafię odejść od toksycznej osoby, po prawie dekadzie czuje się jak wrak, nie mogę wrócić do rodzinnego domu, nie mogę wyjechać też z Polski by zacząć coś od początku, bo pewne sprawy mnie trzymają jeszcze w Polsce. Nie mamy dzieci, nie mam perspektyw, cały czas podcinane są mi skrzydła, a ostatnio totalne chamskie słowa są rzucane w moją stronę. Bardzo dużo włożyłem na początku w związek, było dobrze nawet jak trochę zwolniłem. Kiedy już czułem, że nie mam co wkładać, bo się wykończyłem, to sprawy negatywne u nas zaczęły bardziej się nasilać, bo się pogubiłem i przestałem wiedzieć co robić dalej, tak jakbym zawisł w powietrzu.
W dodatku choroba mnie dobija, wykańcza, pojawiła się w tym roku.
Nie potrafię już funkcjonować normalnie, cieszyć się życiem, czy nawet drobnym sukcesem. Ostatnio spędziłem dwa dni wg siebie by naładować baterie, nabrać sił, byłem wesoły, wracam wesoły i po powrocie od razu jakbym kijem dostał po kolanach i padł. Nie wiem co robić, nie wiem z kim porozmawiać o tym, nie proponujcie żadnych terapii itd. na mnie to nie działa, bo sam ludziom zawsze doradzałem i ich wspierałem, w drugą stronę nie jest tak łatwo. Gdy pomogłem jej i zaangażowałem się, to postanowiliśmy zostaliśmy razem, bo nie było sygnału, że jest źle, może dlatego że widziałem jakiś postęp i cieszyłem się z tego i tak leciały lata.
Teraz jakbym zaczynał od zera, ale nie potrafię odejść, nie potrafię czegoś zmienić, nie mam sił i już drugi dzień stary chłop ryczy do poduchy, nie mogę włączyć mózgu tak jak kiedyś by coś wymyślił, a zawsze dawał radę w trudnych sytuacjach życiowych, ale już przestał działać. Nie wiem co robić, to mnie wykańcza i mam dość tego wszystkiego.

#zwiazki #zwiazek #zycie #problemy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim jeśli nie odetniesz się od trucizny (czyt. Toksycznego związku) to nic Ci nie pomoże. Terapie nie są po to by nauczyć się żyć w toksycznych warunkach złych relacji czy sytuacji tylko by uświadomić sobie w czym tkwi problem, zebrać się by zrobić coś by problem rozwiązać lub porzucić a następnie by się poskładać do kupy. Obecnie funkcjonujesz trochę tak jakbyś uważał że antybiotyki, maści na gojenie ran i opatrunki nie
  • Odpowiedz