Wpis z mikrobloga

@JamesJoyce: o shit liczyłem że więcej :/ Też zarządzam w AI, mam taką samą kase ale nie mam 30 ludków, tylko znacznie mniej...
Jakoś przebicie tych 700k rocznie w polsce jest trudne czy tylko mnie sie wydaje?

W UK dniówka dla speców od AI (tylko faktycznie speców co po 10 lat w tym siedza) bywa po 1800e do klienta, na łape z 1450e i podatki lokalne. Eh, chyba juz nie
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: A, gdybyś potrzebował tipów jakichś to śmiało wal na priv. Watpie zebym był lepszym specem w LLMach (choć robie swój research i jakieś drobne gówniane publikacje) ale zespołami zarządzam ponad 10 lat, architektem AI (wcześniej ML) też jakoś tyle jestem. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@fledgeling: to zależy jaką masz nad nim realną władze - czy możesz zwolnić albo znacząco wpływać na bonusy, podwyżki.
To zależy też czy robi to publicznie (przy jakichkolwiek świadkach) --> jeśli tak ukrócić od razu, reagować momentalnie.

Jeśli za plecami to można nie robić nic mając dobre relacje z górą / HRami - gość sam się ośmiesza. Ale ja wole konfrontacyjnie 1 na 1, krótka piłka, szczególnie jak facet jest szuja. Bo
  • Odpowiedz