Wpis z mikrobloga

wziąłem tabletkę która ułatwia zasypianie i śpi mi się lepi i dało to tyle że spałem 9h bez przebudzenia a obudziłem się i tak zmęczony i czuję się jakbym wczoraj z 8 piw wypił
sen to musi być sen a nie sztuczne barachło
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: Podczas spania nie pijesz i się odwadniasz. Poza tym jak się spało poniżej 6h na dobę i nagle zwiększy do 9h to organizm musi się przyzwyczaić.
  • Odpowiedz
@vieniasn: Ciesz się że zasnełaś. Ja po takiej tabletce jestem tylko jeszcze bardziej zmulony i nie mogę zasnąć, albo w rzadziej mam taki krótki pseudosen który w praktyce przypomina letarg i "budzę się" dalej zmęczony.
  • Odpowiedz
@vieniasn: ja tak miałam po hydroksyzynie. Fajnie się spało, ale potem "kac" na pół dnia, bo się nie szło dobudzić i człowiek jakby był szpadlem walnięty
  • Odpowiedz
@vieniasn @Marysiabaton kiedyś brałem hydrokzyzyne, to generalnie na alergie ale na sen działało jak złoto, natomiast ostatnio mam trochę gorszy okres w życiu i na uspokojenie + sen zapatrzyłem sobie melisę z 4 torebek i wypiłem na raz, nie wiem czy to placebo ale odleciałem w błogość i spałem jak zabity więc polecam eksperymenty :)
  • Odpowiedz
@Inatine: No ja tak samo nawet 10mg powoduje u mnie następnego dnia potężnego kaca. Przerzuciłem się na jakieś żelki z melatoniną, jakość snu może nie jest taka super jak po hydroksyzynie, czasami budzę się w nocy. Bo w końcu melatotina ma zupełnie inne działanie, ale przynajmniej rano ok się wstaje i człowiek nie jest zamulony cały dzień.
  • Odpowiedz
tabletki na sen dają zamknięcie oczu ale ze snem to nic wspólnego nie ma

@vieniasn: Bzdura. Są leki, które nie zmieniają faz snu i pozwalają na taką samą regenerwcje. Kwestia co i dlaczego bierze OP.
No i jest jeszcze problem związany z tym, że te leki mogą wciąż zamulać następnego dnia. Organizm jest wypoczęty, ale lek jest w organizmie i daje uczucie otępienia i senności.
Ja tak miałem. Mogłem przespać
  • Odpowiedz