Aktywne Wpisy

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

elo_kebab +10
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W systemie Debian 13, nie ma za dużego wyboru.
Według katalogu pakietów dla Debiana 13 „Trixie” dostępne są m.in.:
- Transmission – lekki klient BitTorrent z wieloma interfejsami: GTK, Qt, CLI oraz demonem/web-ui
- Deluge – zaawansowany, wielointerfejsowy klient napisany w Pythonie (GUI, konsola, web, demon)
- qBittorrent – popularny klient z interfejsem Qt (w tym wersja qBittorrent i odmiana bez GUI: qBittorrent-nox)
- KTorrent – klient oparty na KDE
- rtorrent – klient w trybie tekstowym (ncurses), oparty na bibliotece libtorrent
- aria2 – szybki, wielourladowy menedżer pobierania (obsługuje także BitTorrent).
A czego wy używacie, do ściągania i udostępniania plików torrent?
Ja używam Transmission.
crazy-max/docker-rtorrent-rutorrentChodzi mi o to, że w Debianie 13, Transmission jest zbudowany na gtk4. I przez to, nie ma wsparcia dla ikonki w zasobniku XFCE.
I to mnie boli.
No po prostu.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ratuje.
Ale ja jestem QTSceptykiem.
I to mnie boli.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@staryhuop0: Transmission
Nie wiem co to jest.
:P