Wpis z mikrobloga

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego polski wywiad nie zleca np. podpaleń w r0sji? Kolejny raz polaczki pokazują jak bardzo są wyszczekani a co do działań to ZERO?
Tylko mi tu nie piszcie, że walczymy z ruskimi rękami ukraińcówxD Piękna wymówka.
#rosja #ukraina #polska
Protectorx - Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego polski wywiad nie zleca np. p...

źródło: IMG_1123

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego polski wywiad nie zleca np. podpaleń w r0sji?

@Protectorx: Skąd wiesz, że nie zleca? Oczekujesz, że ktoś bedzie zdawał relacje z takich kroków?
W rosyjskich mediach swego czasu były niusy, że złapano sabożazystów, ktorzy przez neta zostali zwerbowani z terenu Polski. Czy to prawda czy fejki rosyjskie trudno ocenić.
  • Odpowiedz
  • 2
typowe, w europie ruski wywiad bawi się po swojemu a co do działań europejskiego wywiadu to tyle co na danych wywiadowczych się kończy
to już obici ukraińcy bez udziału europy/zachodu są w stanie rozwalić kilka lotnisk jednocześnie
  • Odpowiedz
  • 0
Skąd wiesz, że nie zleca? Oczekujesz, że ktoś bedzie zdawał relacje z takich kroków?

@szurszur: o ukraińskich działaniach jakoś jest głośno a o europejskich już cicho
europejscy przywódcy to tylko potrafią się spotykać i szczytować

Polacy to byliby pierwsi do zdawania relacji ze swoich akcji gdyby tylko potrafili je wykonywać.
  • Odpowiedz
Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego polski wywiad nie zleca np. podpaleń w r0sji?

@Protectorx: Bo jesteśmy cywilizowani? Czy byśmy się różnili od Rusków gdybyśmy się zachowywali jak oni?
  • Odpowiedz
Polacy to byliby pierwsi do zdawania relacji ze swoich akcji gdyby tylko potrafili je wykonywać.

@Protectorx: Nie - bo to dałoby argumenty Rosji i poszłaby narracja, że Polska straciła ochrone NATO.

o ukraińskich działaniach jakoś jest głośno a o europejskich już cicho

@Protectorx: Bo Ukriana prowadzi wojne z Rosja. Inna sprawa, że do czesci pozarów itd oni wcale sie oficjalnie nie przyznają.
  • Odpowiedz
@armin-van-kutonger @Protectorx Witam, dwóch agentów polskiego wywiadu. Powiecie nam do jakich ściśle tajnych informacji macie jeszcze dostęp? Rozumiem, że musicie mieć bardzo wysokie poświadczenia bezpieczeństwa skoro wiecie dokładnie o akcjach polskiego wywiadu organizowanych na terytorium wroga.

Pamiętajcie o jedynym. Jeśli taki szarak jak wy wie cokolwiek na temat jakiekolwiek akcji wywiadu to znaczy, że była to akcja spartaczona. Ani ja ani wy nie mamy pojęcia do jakiego stopnia rosja zjadana
  • Odpowiedz
  • 2
Ojej zaczyna się wyzywanie od onucy bo troche wpadło nieprzychylnych słówek w kierunku tego kartonowego gównaxD
Jaki to jest klasyczek dyskusji z wykopkami.
  • Odpowiedz
  • 1
Nie - bo to dałoby argumenty Rosji i poszłaby narracja, że Polska straciła ochrone NATO.

@szurszur: ???
Przecież oni nas atakują na różne sposoby. Podpalenia, zagłuszanie sygnału itd. Gdybyśmy żyli w silnym kraju to bez problemu nasz wywiad odpowiadałby tym samym. No ale lepiej się spuszczać na papierze, że polant stronkxD
A co do narracji to onuce mają taką propagandę w stosunku do Polski, że nikt by nie zauważył różnicy. Czyli ruskom wolno
  • Odpowiedz
Przecież oni nas atakują na różne sposoby. Podpalenia, zagłuszanie sygnału itd.

@Protectorx:

jak to jest, że w dobie działań ukraińskiego wywiadu etc. onuce rzucają na lewo i prawo informacjami w społecznościówkach o efektach działań ukraińskiego wywiadu a w przypadku polskiego wywiadu to już tak nie
  • Odpowiedz
@szurszur: imo gdyby istniały takie akcje sabotażowe na terenie rosji to polskie gow*o portale już dawno by pisało nagłówki ,,akcja polskiego wywiadu????"

Jako polska lepiej żebyśmy tego nie robili, najlepiej jako joint venture z ukraina tak jak wysadzenie ns2.
  • Odpowiedz