Aktywne Wpisy

Megasuper +13
Zmiana na lepsze czy gorsze?
źródło: temp_file5455222203552683177
Pobierz
goferek +131
źródło: Przechwytywanie
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file5455222203552683177
Pobierz
źródło: Przechwytywanie
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
I nie, roczniki po 00 jeszcze nie miały czasu wejść na rynek pracy a roczniki przed 86 miały szanse wyjechać za granicę i zarobić euro kiedy jeszcze w Polsce było tanio. Roczniki przed 86 miały czas odłożyć na wkład własny by wziąć kredyty hipoteczne na stopach 3%. Roczniki przed 86 jak mówiły po angielsku to dostawały pracę z marszu (ile ja to widziałem ludzi po kulturoznastwie jako menadżerów w korpo). Roczniki przed 86 mieli najczęściej rodziców którzy byli w idealnym wieku 30+ w latach 90 I 2000 by robić pieniądze I otwierać biznesy.
A roczniki starsze pomimo że żyły w komunie to "czy się stoi czy się leży" zarabiały. Wynosiły z pracy jedzenie, maszyny i teraz są prywaciarzami lub mają po 13-14 emeryturę. Nie znam żadnej osoby +75 która by nie przeszła na rentę w wieku 50 lat a wcześniej się obijała w fabryce.
#kpo #ekonomia
Tak, każdego dnia miliony Polaków nic nie robi tylkon wozi sie boltami i uberami tam i z powrotem.
Nikt nie ma kuchni bo jest glupi i nie umie gotować i tylko te pyszne pe el, pyszne pe el i pyszne pe el xD
No i zapomniałeś o swoim najważniejszym: każdy by miał już dom z basenem i nowy samochod ale jedzą te no, te no cholerne awokado!!!!
Mieszkania nigdy nie były tanie. One od zawsze są powiązane z wynagrodzeniem w kraju, bo to główny składnik ich ceny. Ludzka praca. Jeśli w latach 90 mieszkanie kosztowało 50 000 to wiesz co to było?
To było na stare pół miliarda. Miliard się w totolotka wygrywało. Skala osiagalnosci, taka jak dla nas teraz milion.
@wolny_kot: no ale teraz jest źle bo Areczka nie stać na apartament w centrum Warszawy.
Dokładnie, pamiętam jak rozpoczynałem pracę 17 lat temu. Pierwsza wypłata netto 900 zł a wynajem mieszkania 600 zł XD
Na praktykach dawali w zawodówce 70 zł miesięcznie netto XD A kto miał pecha to za free. 1800 zł netto to już były mega dobre prace. Coś jak teraz z 7-8 tys netto.
Uważam, że sytuacja na rynku mieszkaniowym nie poprawiła się zbytnio przez ostatnie 20-30 lat, tak
@Tagliacozzo: osiagnales, typie, prace 14 godzin dziennie (chociaz raczej mniej bo to fizycznie niemozliwe). na pewno musisz byc zajebiscie dumny z tego.
@SmugglerFan: Ale przecież nie robię tego teraz, poświeciłem po prostu swój czas po to żeby coś osiągnąć i pracować sobie teraz komfortowo parę godzin dziennie.
@SmugglerFan: Może, ale na szczęście nie jest.