Wpis z mikrobloga

@Latarenko: jakie fakty? Prosiłem o wskazanie jakiegokolwiek działania KO które umożliwiło legalny zakup jachtu. Nie wskazałem zaslaniales się zupełnie innymi przepisami. Na razie nie przedstawiłeś ani jednego kontrargumentu, a jedynie zmieniasz temat.

Społeczeństwo ma prawo znać fakty, a nie kłamstwa i manipulacje konfederacji z PiSem.
Fakt jest taki, że to projekt wpisany przez PiS do KPO umożliwia robienie walków. To jest nieudolność i partactwo, a patrząc przez pryzmat FS, było to celowe
  • Odpowiedz
nowy ośrodek onkologiczny

@XanderPLXE: O którym ośrodku mówisz? Bo z tego co wiem to we Wrocławiu jest realizowana inwestycja na takie Centrum, ale skoro mówisz o 60 mld to rozumiem że takie projekty/inwestycje są już realizowane na terenie całego kraju prawda?
  • Odpowiedz
@Latarenko: jakie fakty? Prosiłem o wskazanie jakiegokolwiek działania KO które umożliwiło legalny zakup jachtu

@garm_: No i ci wskazałem.
Możliwość dopisania dowolnego kodu PKD na to pozwala.
I dzięki temu firma niezwiązana z jachtami mogła sobie brać jacht, budka z kebabem dotacje na solarium a biuro rachunkowe dotacje
Latarenko - >@Latarenko: jakie fakty? Prosiłem o wskazanie jakiegokolwiek działania K...

źródło: obraz_2025-08-10_164655477

Pobierz
  • Odpowiedz
@tired_of_life: Jak to poluzowanie wpłynęło na wnioski? Proszę podaj mi chociaż jeden przykład, gdzie poluzowanie miało realny wpływ na to, za co ludzie mogli składać wnioski i były one akceptowane. Fakty, a nie rzucanie losowych argumentów, nie związanych z problemem.
  • Odpowiedz
@Latarenko: dalej łodzie są zgodne z programem zaproponowanym przez pis. Podaj przykład konkretnego wniosku, który został zaakceptowany ponieważ coś zmieniło KO. Dotychczas największy płacz o to, że restauracje kupują jachty, hotele inwestują w kajaki, a pizzerie robią sałatki. Nie ma nic o dopisywaniu sztucznych kodów. To jest całkowity spin, nie majacy nic wspolnego z rzeczywistością, bo nie udało się nic podciągnąć pod KO. I takie rzucanie losowymi rzeczami działa tylko
  • Odpowiedz
@Latarenko:

A1.2.1 „Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności” – i to dlatego były możliwe do sfinansowania z KPO. Nie był to "błąd w interpretacji", lecz celowy punkt programu, który dopuścił taki zakup.

Punkt ten nie był w żaden skuteczny sposób ograniczony w praktyce
  • Odpowiedz
@garm_: I wszystko to zostało poluzowane przez panią pełczyńską co sama przyznała w wywiadzie

w praktyce więc znowu macie jako konfederacja pretensje, że KO nie posprzątało po waszym koalicjancie PiSie

Pis to koalicjant platformy bo robią dosłownie to samo.
1,5 roku mieli żeby to przygotować i unormować a jedyne co robili to luzowali żeby jak najwięcej żon polityków platformy mogło dostać
Latarenko - @garm_: I wszystko to zostało poluzowane przez panią pełczyńską co sama p...

źródło: obraz_2025-08-10_170633393

Pobierz
  • Odpowiedz
Platforma obywatelska tak dzielnie walczyła i blokowała te środki z KPO za rządów PISu

@ElonMuskKochamCie: wytłumacz mi proszę proces myślowy, który doprowadził cie do takich wniosków?
Jak partia w opozycji, bez realnej władzy blokowała środki dla PIS, który posiadał cała władzę w Polsce?
No dajesz, wysil się, zrób fikołka.
  • Odpowiedz
@Latarenko: Skoro chodzilo o dywesyfikacje, to dopisanie nowego PKD i otwarcie nowej galezi działalności jak najbardziej ma sens. Pozostaje sprawdzic jedynie czy dzialania w dopisanym kodzie PKD sa realizowane, czy przypadkiem nie mamy do czynienia z dzialanoscia pozorowana i tyle.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

Serio jesteś takim cymbałem że myślisz że całe KPO to te 0,5% na HoReCa?

Dostawaliście malinowej sraczki na wspomnienie o 70 mln Sasina. Ale teraz jak ponad miliard idzie na p-------------e to nic się nie stało, nie?
Nie ważne, ile władza p----------i, najważniejsze, kto p-----------ł, co nie?
  • Odpowiedz
Nie ważne, ile władza p----------i, najważniejsze, kto p-----------ł, co nie?

@Polinik: podlicz fundusz sprawiedliwości i tarcze covidowe, potem wróć z tym wnioskiem
  • Odpowiedz
@thorgoth:
Rzucaliście się o "1 Sasina", nie o "1 Sasina + fundusz sprawiedliwości + tarcze covidowe", jako całość, więc nie manipuluj.
A za tarczami głosowała też obecna władza p-------------y kasy.

Ból d--y o 70 baniek a teraz bagatelizowanie miliarda, grunt, żeby to właściwi ludzie p------------i.
  • Odpowiedz