Wpis z mikrobloga

Polećcie mi alternatywę dla #revolut.
Obracam rocznie ok 150k eur, wymienam je z PLN i przelewam je na rachunki europejskie - i jest to dla mnie najistotniejsze, potrzebuję elixir express? (natychmiastowy, bezpłatny przelew).
Cenię sobie ubezpieczenie medyczne.

Mam plan metal (55,99 zł miesięcznie), ale wiem, że jeśli będzie lepszy kurs (na Revo jest najchujowszy mimo wysokiego planu) i nie muszą być wcale niższe opłaty ale z zachowaniem tych samych albo lepszych udogodnień (ubezpieczenia i inne benefity).

#revolut #zen #wise
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@korin_ 2 razy w miesiącu, ale na krótko. Zajmuję się sprowadzaniem pojazdów. Aczkolwiek ubezpieczenie medyczne (leczenie zęba) zrobiłem na koszt revoluta na wakacjach
  • Odpowiedz
@blunch do wymiany polecam Zen, mają najlepsze kursy. Dodatków jeśli wykonujesz płatności kartą, to masz tam najlepsze zwroty (zbiera się tzw. odłamki, które wymienia się na dedykowane kamienie, których używa się do zwrotów z transakcji kartą). Plan Pro daje też dwuletnią rozszerzoną gwarancję na zakupy elektroniki.
Koszt planu Pro to 9,99 zł, ale za zwroty przy płaceniu kartą wychodzi się na plus.

Oprócz tego istnieje tradycyjny Cashback z linka w aplikacji w sklepach
Czochrany - @blunch do wymiany polecam Zen, mają najlepsze kursy. Dodatków jeśli wyko...

źródło: temp_file7450493946746708327

Pobierz
  • Odpowiedz
i jest to dla mnie najistotniejsze, potrzebuję elixir express? (natychmiastowy, bezpłatny przelew).

@blunch: jedynym bankiem gdzie masz darmowe przelewy natychmiastowe jest santander i revolut do 5000 zl. w niektorych bankach masz darmowe kilka przelewow ekspresowych na wyzszych planach (np ing active).

ja do wymiany korzystam z aion banku, pln mozna doladowac karta
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@korin_ Ale do tego dochodzą też inne benefity, a nie chcę rozdrabniać się na każdą najmniejszą usługę u innego operatora.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Czochrany Popatrzyłem. Nie mają Express Elixir (natychmiastowy przelew), a jak mają, to limit wynosi 1200 eur dziennie. Ale dzięki za polecajkę :)
  • Odpowiedz
@blunch: no to revoult jest chyba właśnie dla Ciebie. Ciekaw jestem czy Gemini deep research by Ci zaproponowalo sensowne rozwiązanie. Możesz sobie spróbować jedno czy dwa na dzień są za free
  • Odpowiedz