Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +6

Obracam rocznie ok 150k eur, wymienam je z PLN i przelewam je na rachunki europejskie - i jest to dla mnie najistotniejsze, potrzebuję elixir express? (natychmiastowy, bezpłatny przelew).
Cenię sobie ubezpieczenie medyczne.
Mam plan metal (55,99 zł miesięcznie), ale wiem, że jeśli będzie lepszy kurs (na Revo jest najchujowszy mimo wysokiego planu) i nie muszą być wcale niższe opłaty ale z zachowaniem tych samych albo lepszych udogodnień (ubezpieczenia i inne benefity).
#revolut #zen #wise
Koszt planu Pro to 9,99 zł, ale za zwroty przy płaceniu kartą wychodzi się na plus.
Oprócz tego istnieje tradycyjny Cashback z linka w aplikacji w sklepach
źródło: temp_file7450493946746708327
Pobierz@blunch: jedynym bankiem gdzie masz darmowe przelewy natychmiastowe jest santander i revolut do 5000 zl. w niektorych bankach masz darmowe kilka przelewow ekspresowych na wyzszych planach (np ing active).
ja do wymiany korzystam z aion banku, pln mozna doladowac karta