Aktywne Wpisy

MonazoPL +129
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
Larsberg +416
Nic mnie tak nie bawi jak ludzie wyprzedzający na złamanie karku w drodze do kołchozu o 5 nad ranem.
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
Z------------e jeszcze szybciej to tych waszych obozów pracy xD
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja
źródło: temp_file1898330045946326761
Pobierz

https://openpsych.net/paper/82/
#psychologia #nauka
źródło: 1000010946
Pobierzźródło: 1000010949
Pobierz@tyrytyty: Zastanawia mnie dlaczego dramat?
Świat do przodu i tak pcha kilka najwybitniejszych jednostek jak Einstein, Maxwell, Tesla.
I zdaje się że większość tych wybitnych naukowców zyla w czasach, gdy ludzie bywali analfabetami.
I jakoś rozwój techniki czy medycyny nie ucierpiał.
Teraz telewizja od tego odeszła.
Lecą jakieś odmóżdżające głupoty na kanałach dla dzieci, które nie mieszają się z treściami dla widzów w każdym wieku.
Programów popularnonaukowych prawie nie ma.
Ludzie wolą przeglądać internet - słusznie. Tyle, że tam algorytm podsuwa im ogłupiające i
Edukacja ma (prawie) zerowy wpływ na IQ w dorosłości, to jest nieprawda. Tworzysz narrację która miło brzmi, ale nie ma poparcia w dowodach.
źródło: 1000010954
PobierzCzyli niemowlaka wrzucasz do kołyski i niech sobie leży, bo stymulowanie i edukacja nie ma wpływu na rozwój mózgu i na IQ, a małemu dziecku nie pokazujesz niczego, bo i tak nic mu nie da?
Chodzi o to, że tego typu dzieci oglądały TV, zamiast ściany czy
Co do mieszania się ras to nie wiem w którą stronę by to szło, zależy kto i z kim, zamiast kogo.
Generalnie tak, interwencje edukacyjne mają dosłownie zerowe efekty na IQ w długim okresie. Szkoła może pozornie podciągać głupszych w wieku szkolnym ale w przeciągu dwóch lat od jej opuszczenia cały jej efekt zanika.
Inteligentni
@Nemayu: czyli kręcenie korbą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie.