Wpis z mikrobloga

@Edyward: To:
Sura 2, 191-193
I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili – Al Fitnah (niewiara) jest gorsza niż zabicie. (...) Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! – Taka jest odpłata niewiernym! Ale jeśli oni się powstrzymają... – zaprawdę, Allah jest przebaczający, litościwy! I zwalczajcie ich, aż ustanie Fitnah i religia będzie należeć do Allaha. A jeśli oni się powstrzymają, to wyrzeknijcie
  • Odpowiedz
@MrManiacTeam pytam serio: kopiujesz te cytaty skądś czy znasz treść, ale tak tylko manipulujesz? Bo dosłownie werset wcześniej:

Zwalczajcie na drodze Boga tych, którzy was zwalczają, lecz nie bądźcie najeźdźcami. Zaprawdę; Bóg nie miłuje najeźdźców!
  • Odpowiedz
@Mexiii: Jakbyś miał więcej rozumu a mniej autyzmu to byś załapał, że w islamie liczą się tylko ci, co wierzą w Allaha. Reszta, to niewierni i tak są traktowani.

@CrazyZdzich Nie próbowałem jak smakuje twoja ideologia, ale popracuj nad wyjściem, bo najwyraźniej ci popuszcza gdy ja zwyczajnie napisałem co mi się w islamie NIE podoba.
PS: w islamie sprawdzają czy tacy jak ty potrafią latać.

@van-der-staas Odpowiadam serio:
  • Odpowiedz
@Mexiii: Odpowiedziała stagnacja umysłowa, która się zesrała do komentarza, w którym opisałem co mi się nie podoba. Miałbyś więcej rozumu, to byś wiedział kiedy zamknąć mordę.
  • Odpowiedz
@MrManiacTeam są sprzeczności, pewnie, że tak. W Biblii musi być ich nawet więcej, bo pisma z kanonu mają wielu autorów piszących w odpowiedzi na aktualne potrzeby. Koran siłą rzeczy musi być bardziej spójny, bo jest podyktowany przez jednego aniola. XD Nie znam całego, próbowałem kiedyś z ciekawości poznać go po czytaniu właśnie takich cytatów. Okazało się, że wyrobienie sobie opinii u źródła nie było warte przebrnięcia przez ten bełkot. Na szczęście
  • Odpowiedz
@van-der-staas: Każda rodząca się wielka religia była kiedyś zwalczana co jest rzeczą normalną. Odchodzenie od starych wierzeń bywa trudne i czasem bolesne.
Judaizm na przykład kiedyś był religią politeistyczną i Jahwe był jednym z wielu bóstw opiekunów.
Tak samo, jeśli ktoś chce poznać miłosiernego boga chrześcijan, niech najpierw przeczyta Stary Testament.

Manipulować islamem jest bardzo łatwo, bo muzułmanie są słabo wykszatłceni i bardzo radykalni w wierzeniach, nie boją się umrzeć
  • Odpowiedz
@MrManiacTeam są słabo wykształceni i mają u siebie cyrk, ciągłe wojny i biedę to łatwo wskazać winnego wszystkich ich krzywd. Niewiernego. Co nie znaczy, że ich święta księga nawołuje do mordowania ich wszystkich. W Biblii jest takich smaczków więcej i są bardziej agresywne, ale jakoś nie mówi się, że wojny religijne są skutkiem treści Biblii. W każdym razie dobrej nocy kolego. ;)
  • Odpowiedz