Wpis z mikrobloga

@HINI Ja miałem piątki w szkole, skończyłem informatykę z wyróżnieniem i finalnie pracuję u Niemca na magazynie, a mam znajoma z miasta rodzinnego w pl, poszła na europeistyke, miała dwójki, trojki w podstawówce i gimnazjum, a teraz pogania programistów za 25k
  • Odpowiedz
  • 0
@model_trzy_zmianowy @Enso_
Nie uważam się za jakoś przykład ale z wykształcenia jestem technikiem ele, pracuje na etacie pon-pt 7-15, z etatu zarabiam ok 7-8 na rękę na umowie. Drugie tyle wyciągam z świadczenia usług instalacji ele. po godzonach pracy.

Nie narzekam nie użalam się i nie płacze nas sobą.
Szczerze to nie znam osobiście tych mitycznych ludzi którzy nic nie robią a zarabiają 30k.
Równie dobrze można mieć żal do
  • Odpowiedz
@HINI Może 30k to faktycznie przesada, ale 10k za nic nierobienie jest możliwe. Sam znam takiego gościa. Praca zdalna, odpalony laptop z programem aby myszka sama się ruszała a w tym samym czasie chodzi na rower czy zajmuje sie innymi swoimi pasjami. Praca oczywiście po znajomości.
  • Odpowiedz
@xxx_JOBOL_PL_xxx:

sa ludzie ktorzy pracuja w pocie czola 10 godzin dziennie w fabryce gwodzi za 3000zl na reke, to jest dopiero p------e czlowieniu. a nie to, ze jakis sojak zarabia 10k za picie kawy w korpo
  • Odpowiedz