Jeszcze jedno ze #spierdotrip Podczas wyprawy napotkałem relikt lat 90, pozostałości dawnej cywilizacji. Kiedyś najprawdopodobniej lokal handlowo-usługowy, dziś ruina. #przegryw
@uciekinier_z_plantacji_janusza bo jakiś podrzędny sklepik sprzedający przeterminowane produkty i tanie wina zawinął się na jakimś wypizdowie to twoim zdaniem zniszczenie świata przez normictwo? Pragnę ci przypomnieć że dzięki „normictwu” mas zco żreć, masz ciepło, masz dach nad głową, masz elektronikę z której właśnie korzystasz i wiele wiele innych wygód których nie doceniasz hipokryto przegrywowy
@Krzysztof53647 generalnie się zgadzam, ale zmierzch małych sklepików nastąpił wcześniej - sprzedaliśmy dusze Biedronce i Lidlowi ( ͡~ ͜ʖ͡°)
A skala wyprzedaży była tak duża, że straciliśmy nawet Tesco, ale to zrozumiałe - takie mamy przyzwyczajenia zakupowe, takie oczekiwania i takie zasoby w portfelu - ma być jak najtaniej.
@Arvin: stary sklep wiejski albo punkt odbioru mleka. Ewentualnie sklep przerobiony z takiego punktu bo tak też często bywało. W każdej wsi praktycznie taki był. Dzisiaj wszystkie wyglądają podobnie.
Arvin pare raz jezdzac bocznymi drogami spotykalem takie sklepiki zaadoptowane na domy mieszkalne
@othe2137: ja próbowałem u siebie we wsi to nie było zgody na adaptacje na mieszkalny. Ale za to inny Chłop mieszka w starej szkole, przedwojennej jeszcze. @fan_Kazika
#przegryw
źródło: 2025080357
PobierzPragnę ci przypomnieć że dzięki „normictwu” mas zco żreć, masz ciepło, masz dach nad głową, masz elektronikę z której właśnie korzystasz i wiele wiele innych wygód których nie doceniasz hipokryto przegrywowy
A skala wyprzedaży była tak duża, że straciliśmy nawet Tesco, ale to zrozumiałe - takie mamy przyzwyczajenia zakupowe, takie oczekiwania i takie zasoby w portfelu - ma być jak najtaniej.
@othe2137: ja próbowałem u siebie we wsi to nie było zgody na adaptacje na mieszkalny. Ale za to inny Chłop mieszka w starej szkole, przedwojennej jeszcze.
@fan_Kazika