Wpis z mikrobloga

Czy według was proszenie o wyrównanie płacy po przekroczeniu 26 roku życia jest normalne? W styczniu kończę 26 lat, a w marcu kończy mi się umowa i na 100% dostanę podwyżkę, tylko nie wiem jak najlepiej to rozegrać, czy według was lepiej jest poprosić po nowym roku o podwyżkę i pózniej ponegocjować przy podpisaniu umowy, czy lepiej zarobić mniej przez te 2 miesiące i później negocjować już jakąś wyższą podwyżkę. Z tego co wiem, to co roku jest też podwyżka inflacyjna dla każdego, więc tak naprawdę powinienem dostać 3 podwyżki na początku roku, ale nie wiem jak to najlepiej zaplanować żeby wyjść na tym jak najlepiej.
#pracbaza #praca
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy według was proszenie o wyrównanie płacy po przekroczeniu 26 roku życia jest normalne?

@mateo2111: Nie, firma wypłaca Ci brutto (po to też podaje się kwoty brutto bo każdemu wyjdzie inne netto) więc co ich interesuje ile ty masz lat i ile masz na rękę. To że państwo Ci zabiera to firma ma dodatkowo dokładać? Oczywiście zagadać możesz, jeżeli firma duża a kierownik spoko, to pewnie rozegra to w ramach
  • Odpowiedz
ranży mnie powoli wykańcza - mam pracę, ale nie przynosi mi żadnego zadowolenia, owszem pracuję realnie dość mało dziennie, ale to ironicznie tylko pogarsza mój stan psychicz

@Ritowel11: nigdy się z czymś takim nie spotkałem lol.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Firma ma w dupie jakie podatki płacisz wiec z dobroci serca Ci nie wyrównają, ale to może być jakiś argument przy normalnej walce o podwyżkę, jak chcesz być w porządku w stosunku do kierasa to zasygnalizuj mu jak najwcześniej to będzie mu łatwiej zarządzać budżetem
  • Odpowiedz