Aktywne Wpisy

chwed +108
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz
JustMightBe +37
źródło: temp_file1398056526672767302
Pobierz

źródło: 96WupbURTn6OgXKRQjY4RBUkg7TXwqITLw
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim co tu mówić, pierwsza miłość jest dla nastolatków, śmiechu warte żebyś oczekiwał od 30 latki żeby odczuwała to jak nastolatka. Musisz po prostu zaakceptować to że jej nie przeżyłeś,
@thetompork: kompletnie i totalnie mam odwrotne podejście
jak byłem młodszy to bardzo chciałem spełnić jakiś tam sen i ścieżkę naturalną - taką jak miał każdy
Glupie to jest uganiać sie za małolatami samemu będąc staruchem. Trzeba byc realista.
Ilu znasz kolesi po 30 będących atrakcyjnymi dla studentek? Margines przypadków. Jeżeli ktoś był zawsze sam to znaczy ze zawsze byl niatrakcyjny i tyle...
@walciak: ale to jest bez sensu argument, bo to że Ty poznałeś nie znaczy że inny pozna. To bardzo złożony temat i nie ma tu żadnej uniwersalności. Ja na ten przykład wiem że nie będę już w związku.
@walciak: Bo podbijają do studentek i te im mówią, że są dla nich za starzy, a potem myślą, że ten blakpyll ich oszukał i serio są starzy ¯\(ツ)/¯.
Też jest taki mental w naszej kulturze, że na coś jest już za późno i z tego powodu wielu ludzi jest biernych życiowo, bo uwierzyli, że za późno na naukę, zmianę zawodu, miejsca
@Abaddon_Profanator: No nie wiem, raczej kiedyś tak było, że samotne osoby nazywało się starymi pannami/kawalerami, a teraz każdy może żyć po swojemu i bycie samej/samemu jest coraz bardziej powszechne. Może babcie na wsiach krzywo patrzą, ale to tyle.