@schweizer: czyste ciało to oznaka czystej duszy @matti-nn mnie tam nic nie boli, tylko dziwi, żyjemy w społeczeństwie, więc ludzie nawzajem się oceniają, jak cię widzą tak cię piszą, a kolorowe, zwłaszcza pstrokate włosy oraz kolczyki z tatuażami, to pewne sygnały co to ich właściciela
@Zopyross: tobie przeszkadza, innym tatuaże się podobają. Twoja opinia nic nie wnosi, nic nie zmienia. Jak zrzędzenie starej baby w co się młodzi ubierają.
@Tagliacozzo: Jezus dokładnie o tym mówił do Żydów-Faryzeuszy "Zniszczcie Świątynie, a w trzy dni ją odbudują". Ciało Chrystusa i Twoje ciało to świętość, ja to pojąłem dogłębnie, zero używek, zero śmieciowego jedzenia, regularny trening, po prostu trzeba o siebie dbać bo w środku nas mieszka Bóg
ja to pojąłem dogłębnie, zero używek, zero śmieciowego jedzenia, regularny trening, po prostu trzeba o siebie dbać bo w środku nas mieszka Bóg
@Zopyross: O to to to. Co ciekawe w tradycji muzułmańskiej też tak jest, ciało ma zostać nienaruszone zwrócone Allahowi. Zresztą wszyscy wywodzimy sie z jednej księgi. .
Czyli połowa wykopków nie pójdzie do nieba po usunięciu chirurgicznym stulejki?
@SpoconyBambik: Przy założeniu że stulejka jest integralną częścią ciała. Wiadomo że względy medyczne wymagają usunięcia tego i owego. Ale to wszystko robisz w trosce o ciało > świątynie.
A jak robisz sobie tatuaż bo czujesz taką potrzebę, czyli robisz to w trosce o swoją świadomość (mózg) i duszę? xD
@SpoconyBambik: Tatuaż nie jest niezbędną interwencją do utrzymania ciała w dobrej kondycji. Możesz sobie henną zrobić jak masz silną potrzebę noszenia rysunków na skórze. Równie dobrze możesz powiedzieć że palenie papierosów jest dobre dla zdrowia bo pomaga ci walczyć ze stresem. Niestety nie jest i to również niszczenie swojego
źródło: temp_file2781211718683139468
Pobierz@matti-nn mnie tam nic nie boli, tylko dziwi, żyjemy w społeczeństwie, więc ludzie nawzajem się oceniają, jak cię widzą tak cię piszą, a kolorowe, zwłaszcza pstrokate włosy oraz kolczyki z tatuażami, to pewne sygnały co to ich właściciela
@Zopyross: O to to to. Co ciekawe w tradycji muzułmańskiej też tak jest, ciało ma zostać nienaruszone zwrócone Allahowi. Zresztą wszyscy wywodzimy sie z jednej księgi. .
@SpoconyBambik: Przy założeniu że stulejka jest integralną częścią ciała. Wiadomo że względy medyczne wymagają usunięcia tego i owego. Ale to wszystko robisz w trosce o ciało > świątynie.
@SpoconyBambik: Tatuaż nie jest niezbędną interwencją do utrzymania ciała w dobrej kondycji. Możesz sobie henną zrobić jak masz silną potrzebę noszenia rysunków na skórze. Równie dobrze możesz powiedzieć że palenie papierosów jest dobre dla zdrowia bo pomaga ci walczyć ze stresem. Niestety nie jest i to również niszczenie swojego
Komentarz usunięty przez moderatora
@Brakus: zakrece korba za wczasu swoim corkom, gdyby kiedys przyszedl im do glowy ten debilny pomysl z tatuazem