Wpis z mikrobloga

siema mirasy (i mirabelki)
jestem zainteresowany tematem co robicie u siebie na projektach, jakie sa wasze stanowiska, czego uzywacie wiecej lub mniej, za co jestescie odpowiedzialni w swoim zespole

ja obecnie jestem BI Developerem
- tworzenie nowych raportow, utrzymywanie starych
- wszelkiego rodzaju bugfixing
- consulting z klientami, architektami i innymi ziutkami z zespolu w celu znalezienia najlepszych rozwiazan dla nowych wymagan
- praca na dwoch projektach, w jednym okolo 15 devow, w drugim troche mniej
- na obu projektach od ETL i strony bazodanowej mam ziutka ktory dostarcza mi

na co wam idzie najwiecej czasu? u mnie 50/50, jedne pol to consulting i calle z innymi czlonkami zespolu w celu lokalizacji bledow/ewentualnie dyskutowanie o nowych rozwiazaniach, drugie pol to klepanie raportow i wszystkiego co z nimi zwiazane

stack to Tableau i Power BI, cos tam jeszcze umiem pythona ktorego chcialbym sie doszkolic bardziej, w przyszlosci rowniez chcialbym rozszerzyc kompetencje o strone backendowa ktorej obecnie sam nie musza uzywac ale lepiej miec wiekszy stack niz mniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

biore 200 zlotych z konta kazdej druzyny i slucham panstwa
#businessintelligence #analizadanych #pracait #dataengineering #datascience #powerbi #tableau
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drobik: za dużo tego gowna i na siłe ms wciska fabric w cenie 2x za gownofunkcje których nikt nie używa plus outosurcuja całe zespoły do indii. Alfonsiarniowi mają najgorzej. U mnie Waterfall najwięcej czasu idzie na rozmowy o życiu i zdrowiu stawka nędzna poniżej 20k wpada na konto to nie przemęczam się
  • Odpowiedz
  • 0
@Alfiarz: no to +1 z tym fabriciem chociaz na szczescie na jednym projekcie akurat kazdy w tego fabrica ma srogo w------e ale na drugim jak pojawia sie tylko jakas 'nowinka' technologiczna to jest sranie na to zeby ja zaadoptowac xD
  • Odpowiedz