Wpis z mikrobloga

#perfumy

Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?

Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KjatanSveisson: przy 120 flakonie, od tego momentu kupuje bardzo sporadycznie (może raz na kwartał )raczej przy okazji jakiś promocji i przedział cenowy mocno obniżyłem. Przede wszystkim nie mam fomo
  • Odpowiedz
@lubie_placki1: jak dokręce solidniej pólkę to wrzucę foto bo obecnie mam wrzucone w szafie wszystko jak tetris a chce ladniej to wyeksponować sobie, ale raczej nie ma tam jakichś odkryć typowy mainstream i pare taniochów z larive ;P
konta na fragrze i na parfumo poki co sie nie dorobilem jeszcze ;p a zbierac zaczalem kilka lat temu wczesniej mialem z 7-8 swoich basic :D
  • Odpowiedz
@KjatanSveisson: 13-15 flakonów jakoś i z 50-60 dekanatów. Zamierzam wypsiukac dekanty, kilka okazyjnych zachować, a potem jechać na flakonach. Jest wyważona, nie odczuwam braków gdy idę po bułki lub na ślub.

Dokupienie dekantów przewiduję w momencie chęci dokupienia flakonu, czyli mniej więcej raz na dwa lata.

Pomimo niewielkiej kolekcji, lubię sobie ją przeniuchać co jakiś czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A najlepiej to byłoby pozostać przy samych odlewkach przez pierwsze dwa lata tego hobby - w tym okresie tak naprawdę najczęściej tylko wydaje nam się, że wiemy już, co chcemy.

@marian-o-really: Na chłodno myśląc - tak byłoby najlepiej. Gorzej jednak, gdy podliczy się te wszystkie dostawy. Bez tego to opcja niemal idealna. Zawsze można też coś odsprzedać i z czasem wyrobić sobie gust na tyle, by zakupy od początku do
  • Odpowiedz
Kurde nie wiem jak tu trafiłem ale ja mam na półce śmierdziucha w kulce do smarowania pod pachami i pastę do zębów. Serio wy tych perfum używacie czy to jakiś wkręt? ;P
  • Odpowiedz