Wpis z mikrobloga

#perfumy

Przy jakiej liczbie perfum zorientowaliście sie, że macie tego za dużo?

Kurde ja mam 75 flakonów oraz 68 dekanatów i jakoś lampka mi się zaczyna zapalać, że po co więcej kupować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KjatanSveisson: przedział 15-20 flakonów traktuję jako ideał.
Mam wtedy na tyle dużo flakonów, że mam kilka zapachów do wyboru na każdą okazję, ale zarazem na tyle mało, że żaden flakon się nie kurzy nieużywany.
  • Odpowiedz
@KjatanSveisson: za dużo to może nie, ale mam 30, których nie używam już w ogóle. Gust się rozwinął, zainteresowania zawędrowały w dziwaczne zakamarki perfumowego świata. Zastąpiłbym te nieużywane choćby dziesięcioma innymi, jednak nie chce mi się wziąć do roboty, opisać, wystawić. A najlepiej to byłoby pozostać przy samych odlewkach przez pierwsze dwa lata tego hobby - w tym okresie tak naprawdę najczęściej tylko wydaje nam się, że wiemy już, co
  • Odpowiedz
@KjatanSveisson: Mam obecnie 33 flakony- miny znajomych czy rodziny jak to widzą bezcenne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam takie założenie, żeby trzymać się tej ilości no tak maksymalnie do 35-40 flakonów dojść, ale samych 10/10. Jeśli coś się znudzi lub nie jest używane to idzie na sprzedaż i w to miejsca wpada coś nowego. Mam miejsce na flakony idealne za szkłem i tam właśnie wchodzi taka
  • Odpowiedz
@KjatanSveisson zorientowałem się niedawno przy sprzątaniu gdy dotarłem na koniec półki i były tam flakony, o których istnieniu zapomniałem xD
Niektóre flakony stały już dosyć zakurzone i zastanawiałem się kiedy ostatni raz ich używałem, były też takie które miały marginalny ubytek
Sprzedałem jakąś część przyjaciołom i tata dostał kilka :)

Zostało mi około 25 flakonów na ten moment i trochę ponad drugie tyle odlewek :)
  • Odpowiedz