Wpis z mikrobloga

W starożytnym Rzymie Kaligula mianował swojego konia senatorem. Niektórzy doszukują się w tym oznak szaleństwa, ja skłaniam się ku teorii że chciał ośmieszyć senat, pokazać że senatorzy nic nie znaczą, można ich zastąpić koniem i nic to nie zmieni.

W podobny sposób Kaczyński minował sędziami trybunału konstytucyjnego Pawłowicz i Piotrowicza- żeby ośmieszyć tę instytucję. Był to test ile zniosą wyborcy PiS.

Jednak ostatecznym testem było wystawienie Nawrockiego- człowieka niewybieralnego. Po czymś takim wyborcy PiS nie mają już nic do powiedzenia i nawet nie stękną gdy będzie się im pluło w twarz.

Właśnie dostali kolejną mele na twarz- fafluna. Czy chociaż pisną? Nie. Można z nimi zrobić już wszystko.

#polityka
dqdq1 - W starożytnym Rzymie Kaligula mianował swojego konia senatorem. Niektórzy dos...

źródło: image_picker_BCF3F8A5-0077-43F5-84CE-E7C77A5DF2F5-419-0000000D68F4339E

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 58
@dqdq1 wszystko spoko, ale Kaligula nie mianował konia senatorem. Jest to mit oparty na wątpliwych przekazach. Obecnie konsensusem jest to, że Kaligula PODOBNO MIAŁ mianować konia senatorem. Czyli a miał takie plany. A i to w sumie plotka była.
  • Odpowiedz
@dqdq1: dokładnie, pis tak przesunął okno, ma tyle afera, ze nic go już nie ruszy. Na każdą sytuację będzie to samo-" przynajmniej nie ten lgbt Niemiec tusk"
  • Odpowiedz
@dqdq1 nie, będą się cieszyć że przynajmniej imigranci nie zabiją ich na ulicy a zboczeńcy nie będą uczyć ich dzieci w szkołach. Dla nich to jest najgorsze zło.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Rozumiem że Pawłowicz jest znana z wulgarnego zachowania i nikt by się tego nie spodziewał (ja się nie spodziewałem) ale czytałem kilka jej wywodów prawnych i były zadziwiająco dobrze napisane.
To ona napisała opinię prawną uzasadniającą część zarzutów karnych dla Wąsika i Kamińskiego - ale parafrazując mem z kanclerzem Palpatine - z TVNu się tego nie dowiesz.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 11
@harcerz cóż, sama przyznała że jest świadoma że głosuje za uchwałami które są niezgodne z konstytucją. Niemniej nie wiem czy to przemawia na jej korzyść.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Kaczyński nic nie chce ośmieszać. On lubi miernych ale wiernych. A przy mniej inteligentnych osobnikach te 2 opcje najłatwiej uzyskać. Z tymi młodym faszolem, podobnie jak z Bąkiewiczem jest właśnie tak. Kaczyński wyciąga ich do mainstreamu i do końca życia będą mu wierni.
  • Odpowiedz
Pawłowicz i Piotrowicza- żeby ośmieszyć tę instytucję.

Przypomnij mi, kto był najpierw przywódcą stopCPK, a potem mianowano go odpowiedzialnym za jego budowę xD Kto do Poważnych Powtarzam Poważnych Sejmowych Komisji Śledczych wyznaczał Zembaczyńskiego, Jońskiego i Szczerbę?

@dqdq1
  • Odpowiedz
@dqdq1: jaka mela? przeciez 95,37% wyborcow pisu nawet nie wie kto to jest. nie sadze tez, zeby mieli swiadomosc, ze taka funkcja jak zastepca szefa kancelarii w ogole istnieje. xd
  • Odpowiedz
właśnie udowodnione jest dużo, ale w polsce kogoś zamknąć to już cięższa sprawa

A konkretnie, cóż takiego, bo ilekroć schodzimy poniżej poziomu sloganów, ukazuje się wielkie nic.

@mcsQ:
  • Odpowiedz