Wpis z mikrobloga

Powiem wam Mirki że jak tylko macie czas to róbcie wszystko sami. Jak widze jak ci "fachowcy" robią wszystko na o-------l bo im sie spieszy żeby skasować pieniądze i jechac do nastepnej roboty to mnie k-----a bierze. Jakbym miał tylko czas to bym to wszystko sam zrobił 100x lepiej od tycvh z--------h paproków. Mówisz dziadowi żeby powycinał otwory w rigipsie pod głosniki, światło itd i myslisz sobie że pewnie wezmie multitoola, laser i jeszcze zeszlifuje krawedzie na koniec....XD kupi dziad piłke do gk i bedzie charatał dziury tym czymś, dobrze z eprzynajmniej od lasera wiec sa brzydkie ale w jednej linii.

Glazurnicy to osobna historia, tutaj mozna ksiazke napisać. Kazdy ma miarke i wage w oczach/rękach, nie potrzebuje odmierzać ilosci wody do kleju/fugi itp....o czytaniu zalecen producenta z opakowania mozna pomarzyć, co on bedzie czytał jak zawsze tak robi i chui ci do tego że moze odpaść za 2 lata jak on wtedy bedzie w jukeju robił.

Co tam jeszcze....a tynkarze, ci też są dobrymi zawodnikami, najlepiej jakby domy miały jedną długą sciane i żadnych kątów no i bez elektryki, żadnych otworów itd, prosta gładka sciana, wtedy nie ma problemów.....nadają sie do tynkowania muru na Służewcu, jak kiedys Wyścigi będą robiły renowacje muru dla graficiarzy to moge polecić tynkarzy...prosta gładka sciana.

#budujzwykopem #remontujzwykopem
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@lobo: wcale nie, jedyną przewagą tych specjalistów jest to że mają doswiadczenie tzn s---------i pewnie kilkadziesiat innych robótek wczesniej a i tak potrafią s--------ć kolejną....no i słabe wykształcenie....miałem genialny przykłąd ostatnio własnie z glazurnikiem:

- źle położył hydroizolacje włazience, nie przeszlifował tynków gipsowych i hydro schodziła płatami, wiec mu mówie że s--------ł to on mi mówi że zawsze daje grunt i na to hydro i trzyma

- nastepnego dnia opowiadam tą historie
  • Odpowiedz
@lobo: wcale nie, jedyną przewagą tych specjalistów jest to że mają doswiadczenie tzn s---------i pewnie kilkadziesiat innych robótek wczesniej a i tak potrafią s--------ć kolejną....no i słabe wykształcenie....miałem genialny przykłąd ostatnio własnie z glazurnikiem:

@ooooooooo: wiesz to wszystko zawsze zależy, ja sam robiłem bardzo dużo przy swojej budowie, ale jeżeli mówimy o ekipach to miałem tyle szczęścia, że wybierałem niezłe i nie było z nimi problemu.

- nastepnego
  • Odpowiedz
@ooooooooo:

źle położył hydroizolacje włazience, nie przeszlifował tynków gipsowych i hydro schodziła płatami

W łazience to tynki powinny być położone od razu na ostro.
  • Odpowiedz
@ooooooooo: Różni są wykonawcy ale nie raz mnie uj strzelał przy niechlujności niektórych, szczególnie przy wykończeniu.

Człowiek się stara żeby wszystko było ładnie pięknie a przychodzi taka fleja i brakuje jeszcze żeby nasrac na środku.

Wiem, że to budowa / wykończenie więc nie oczekuje załatwiania wszystkiego w białych rękawiczkach ale chociazby przykład typa od rekuperacji. Wszedł na ostatni etap (jak już mieszkałem), założył ameostaty, założył jednostkę, uruchomił, pokazał i
  • Odpowiedz
  • 0
@Smarek37: miałem zacierane na ostro ale ta warstwa która ma chropowatą strukture i powinna niby wiązać to sie kruszy w palcach, drugą łazienkę ktorą bede wykanczał pozniej (obawiam sie ze nigdy) to na pewno przeszlifuje
  • Odpowiedz
W łazience to tynki powinny być położone od razu na ostro.

@Smarek37 No powinny ale przecież napisał że ekipa od tynków też pierwszorzędna więc wygładzili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja na etapie tynków o tym nie wiedziałem ale ekipa sama zapytała gdzie są łazienki i czy płytki będą na całej ścianie to zrobią na ostro.
  • Odpowiedz
@ooooooooo: mojemu kumplowi fachowiec miał robić schody, ale zrobił tylko część, wziął zaliczkę "na materiały", poszedł w tango, w--------ł żonie, wyniósł telewizor z domu i uciekł. Aktualnie od tygodnia szuka go policja a kumpel musiał składać zeznania jako świadek xd
  • Odpowiedz
@Zabi96: no to Op trafił kumulację. Pewnie, że można trafić na paproków, ale to nie znaczy, że wszyscy tacy są. Po prostu jak ktoś trafi na fajną ekipę, to nie opisuje tego w internecie a jak trafi źle, to łapie w----a i smaruje. A potem robi się opinia, że wszyscy to partacze.
  • Odpowiedz