Wpis z mikrobloga

@glos_zenady: no popatrz a i tak zdecydowana większość woli PS5. A w Polsce to już w ogóle nikt nie spojrzy nawet na klocka. Magia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw, pięknie dobrana lista bez gier niedostępnych na Xboxie jak stellar blade, silent hill 2, astrobot i wiele innych. Ktoś wykonał kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty.
Edit: a dobra teraz zobaczyłem, że to lista z tego roku, ale
  • Odpowiedz
@glos_zenady: Aż musiałem to policzyć.
Wedle AI, potrzeba średnio 417h aby przejść wszystkie gry z listy.
Przeciętny gracz spędza przy grach 7,3 godzin w tygodniu, czyli około 1,04h dziennie.
Więc wychodzi nam, że około 400dni potrzeba, aby przejść gry z tej listy.
Czyli gamepass na rok za 4x3msc 147,79zł powinien
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: No nie wiem, zobacz sobie cały rynek konsolowy w PL, nadal jesteśmy krajem PieCów i tak też gramy, a PlayStation ma u nas jedynie większą penetrację niż klocek z 2 powodów:
- przerobienie PSów to żadna kosmiczna technologia
- trzeba przyznać, że Sony wzięło sobie do serca lokalizację i od czasów PS3 bardzo dużo gier ma nawet PL dubbing
  • Odpowiedz
  • 1
@orgin246 przez ostatnie 3 lata miałeś możliwość nabicia wiele miesięcy gp w kwotach typu 20zl/mc, mając wtedy również świetną ofertę

gdy ktoś śledził newsy z branży to podwyżki były zapowiadane kilka mc wcześniej, jak i koniec tańszego gp

w ogóle nie dało się pomyśleć wcześniej prawda
  • Odpowiedz
55 dla konsol.

@orgin246: a i tak nie masz części z tych tytułów, bo do takiego Expedition 33 trzeba Ultimate za 73,99 zł (w oficjalnej dystrybucji).
  • Odpowiedz
@glos_zenady: Otóż wiedziałem, że da się tak go nastakować. Ba da się go nawet kupować dalej taniej udając hindusa. Tylko co z tego? Poza promocyjnym miesiącem za 4 zł nie kojarzę nic na oficjalnej stronie game passa. M$ na pewno nie raz podwyższy ceny co już w sumie zrobił. Osobna kwestia to czy game pass jest dobry dla branży, nie raz przebijają się głosy, że gra w dniu premiery w
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: Nie wiem, nadal czekam na te exy na PS5, nie bronię tutaj też xkloca bo tam też nie ma świeżości, ogólnie to czuć jak cały rynek gier trochę podupadł, nie ma platform sellerów, złote czasy peaku gier 2005-2013, wiem, że to "brązowa" era gier gdzie wszystko wyglądało jakby kineskop gównem przetrzeć ale wtedy nie bano się zrobić coś by przełamać rynek, teraz wszystko mniej się słyszy o wielkich grach,
  • Odpowiedz
@Erus: A to już w ogóle dbanie o własnych konsumentów. Może i kupiłeś ich sprzęt, ale za to płacisz więcej niż PCtowiec, który ma więcej opcji grania. Ba co tydzień dostaje od grę za darmo od Epica.
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski:

Zwyczajnie na PlayStation są dostępne lepsze gry

Wiesz stary, to jakby, tylko twoja opinia. Ja mogę powiedzieć że żaden z was nie ma racji bo kolejne Mario na Switcha to najlepsza gra

Dla mnie często te gry od PlayStation Studio to gry robione na jedno kopyto które ma zadowolić jak największe grono graczy. Często nawet UI i gameplay jest taki sam. A poza tym i tak Sony zaczęło wydawać
  • Odpowiedz