Wpis z mikrobloga

Zna się tu ktoś na crossach? Kupiłbym sobie jakąś Hondę, Yamahę, Suzuki, Kawasaki bądź KTM - co najlepsze? A może jakaś Husqvarna? Na co zwracać uwagę? Od jakiego rocznika minimum szukać? Kompletnie się nie znam, jak silnik będzie normalnie chodził i po jeździe testowej nie będzie żadnych problemów to po prostu brać? Co jaki czas remont silnika i ile będzie to mniej więcej kosztować? Itp itd

#motoryzacja #motocykle #motocross
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pardo: Zajawka bardzo droga, od tego trzeba zacząć. Jak gdzieś będziesz chciał przyoszczędzić, to prędzej czy później niestety tego pożałujesz. Czy to w częściach - szybciej się rozleci i narobi więcej szkód, czy to w ubraniach / ochraniaczach / ich braku - poczujesz na własnej skórze. Marka motocykla nie ma specjalnie znaczenia, bo liczy się stan konkretnego egzemplarza, a nie producent, czy wiek. Chociaż można przyjąć, że im młodszy tym
  • Odpowiedz
  • 0
@chcialbymbycnormalny: no z tym chińczykiem ciekawa sprawa. Widziałem jakaś dziewczynę która kupiła KAYO. Bovi adventures coś takiego. Też opcja. Czyli normalnie tani remont, tanie części i żadnych problemów z ich dostępnością tak?

Miałem chinola ale to dawne dzieje. 2008 rok. Kupiłem go jako 8 latek za hajs z komunii xd Zylowalem na nim do 2015 roku. Coś tam dołożyłem, ale niewiele. A skoro obecnie Chińczyki są dużo lepsze...
  • Odpowiedz
@Pardo: Nigdy się tym specjalnie nie interesowałem, ale widziałem raz, że nawet mechanik, który zajmuje się takimi wyczynówkami remontował jakieś kayo no i były do tego części, plus teraz widzę, że nawet kayo ma swój sklep z częściami, więc podejrzewam, że nie ma się tu o co bać, o ile kupisz w miarę nowy motorek. 2008 rok chińczyka, a 2025 to jest przepaść. Azjaci weszli już nawet na level wiernego
  • Odpowiedz
@chcialbymbycnormalny ja sobie ostatnio kupiłem trialówkę, oczywiście starego trupa, najtańszą odpalającą z olx - no i teraz przestała odpalać xD

Oczywiście do roboty jest wszystko, ale nigdy nie robię nic na handel ani nawet z myślą o sprzedaży to mnie nie boli że wydam na remont pewnie drugie tyle za ile kupiłem.
  • Odpowiedz
@Pardo: EXC 125, EXC200, niezbyt nerwowe dwupaki z dobrym zawiasem, jak wtopisz na silniku to koszty cię nie zeżrą, masy koło 100 kg, jak na dwupaka w miarę fajna kontrola nad mocą.
Albo coś z duali typu DT125, ale za mało mocy na piasek, za dużo masy.

Co do tego kayo to nie uwierzę że za te pieniądze da się zrobić zawieszenie do jazdy po terenie ani nawet motocykla który wytrzyma
  • Odpowiedz