Aktywne Wpisy

32cm +53
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

MonazoPL +64
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
źródło: Dyson mniej niz 20 sztuk
Pobierz

Bootcampowiec który wszedł na rynek w czasach hossy uważa się za lepszego bo on zdobył stołek 5 lat temu a taki absolwent MiMUW w 2025r. bez doświadczenia nie może znaleźć pracy.
W IT ludzie powinni mieć PWZ tak jak lekarze, prawnicy i księgowe, a bootcapowców bez uprawnień powinno się wywalić na bruk, jak chcą robić w IT to tak jak każdy , na tych samych zasadach nich idą na studia robić papier. Od razu warunki pracy w IT polepszyłyby się i stawki poszłyby do góry.
Ludzie zdają matury, uczą się od liceum żeby dostać się na dobrą uczelnie informatyczną pisza prace magisterskie, ale w 2025 r. nie mogą znaleźć pracy bo jakiś Mateuszek z magazynu bez matury urodził się wcześniej i 5 lat temu wepchnął się do IT po 3 msc oglądania kursów z programowania na yt.
Obecnie to taki bootcampowiec który w 2018 pracował na magazynie za 3k ale udało mu się dostać stołek w IT, w czasach kryzysu będzie zdolny zaniżać stawki i zgodzi się na pracę za 8k, bo dostał się fartem do IT po 3 miesiącach bootcampu no i 8k to uczciwa stawka bo u niego na magazynie płacili 3k więc nie ma co wybrzydzać. XD
Autentycznie taka jest logika Mateuszków bez studiów, nie dość że zajmują stołki studentom to jeszcze sr4ją na rynek pracownika i zaniżają stawki
Odpowiem jak krowie na rowie. W IT bardzo dużo jest wolnościowców, piewców wolnego rynku, państwa minimum, niskim podatków i ogólnego uwielbienia poglądów Krula. Skąd to wiem? Bo sam w to wierzyłem i taki byłem.
Płaczecie bo ludzie się uczą i okazuje się, że programowanie to nie jest rocket science i można się tego nauczyć w domu z mnóstwa materiałów. Można też sobie kupić Cursora, Claude
@BreathDeath: głównie problemów akademickich typu zaliczenie laborek.
@BreathDeath: to wyrazy współczucia
@p0melo: Ja byłem tym absolwentem.