Wpis z mikrobloga

Maluje obrazy w pracowni raczej sugeruje to ze jest to zarobkowe, ale wykopek ofc musi dopisać sobie historyjke na podstawie szczatkowych informacji xD

@H_Moody: no jest dokładnie na odwrót niż myślisz. Malowanie w dzisiejszych czasach jest bezwartościowe pod względem finansowym, tak jak tworzenie poezji. Nawet te 30 lat temu jak ty i ja byliśmy bajtlami to nie miało żadnej wartości. A jak ktoś oburza się o słowa "wartość", "bez wartości",
  • Odpowiedz
  • 11
@pieknylowca

W Polsce co prawda zamykają kolejny oddział w twoim lokalnym szpitalu, a jakiś chłopak p--------a rowerem przez całą Polskę, żeby zebrać na leczenie dzieciaka, ale za to ta pseudo artystka dostanie dopłatę do emerytury.

O dopisaniu do ubezpieczenia męża nawet nie wspomnę
  • Odpowiedz
@H_Moody: do tego dodam, że znam majętnych ludzi z paru miast M5 (przynajmniej 1 osoba w ich domach zarabia nie dziesiątki, a prawie setki tysięcy miesięcznie). Raz na ruski rok kupią sobie obraz. Jeden obraz, których mają kilkanaście w swoim pałacu, a większość z nich kojarzę gdy ten dom miał 2, 3 lata (10-20 lat temu).
  • Odpowiedz
Artyści graficzni zarabiają, nie wiem skąd bierzesz te informacje. Aukcje młodej sztuki idą świetnie, artyści graficzni mają wiele możliwych form zarobku xD

@H_Moody: chcę zobaczyć średnie zarobki i to ile dostają na miesiąc, bo papier wszystko przyjmie. Gadasz kompletnie absurdalne bzdury, nie znasz realiów prostych ludzi.

@TJ_Laser to robią BUDOWLAŃCY, LUDZIE OD WYKOŃCZENIÓWKI, NIE MALARZE.
  • Odpowiedz
Ale was triggerują ci artyści. Dawno takiego bólu d--y na wykopie nie było. Humany coś dostały! Czuły punkt, co? Widać co jest kompleksem poczciwych, przyziemnych, normalnych Mariuszków synków Januszków XD

@niecodziennyszczon: życzę ci żebyś na starość został okradziony z tych pieniędzy i żeby otoczenie kpiło z ciebie dokładnie tak samo, jak wyborcy po i lewicy kpią z ludzi od 1989. jesteś obrzydliwą osobą i popierasz kradzież.
  • Odpowiedz