Aktywne Wpisy
nowszyja +41
Dlaczego Polacy to takie bezguścia? W ostatnich miesiącach przeglądałem sporo ogłoszeń sprzedaży mieszkań i to jest dramat jak kiczowato Polacy wykańczają mieszkania. Jak nie boazeria milenialsów, czyli pseudo kamień z Castoramy, który tłumie małpy przyklejały na połowie ścian w mieszkaniu 10 lat temu, to teraz płytki drewnopodobne i panele winylowe, czyli gumolit, symbol biedy lat 90-tych, a teraz nowa moda wśród milenialsów xD Dla Polaków styl i standard mierzony jest ilością wydanych
źródło: lazienka
Pobierz
zapalara +56
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni

#linux #oswiadczenie
@tubkas12: sądząc po wpisach to taka, że cachyos to kolejny skonfigurowany arch i dodatkowo własnym zmodowanym kernelem xd
Od początku, bez dodatkowej konfiguracji, boot manager wykrył też inne systemy na innych dyskach. Z jego poziomu (Limine) jest też dostęp do snapshotów, które są tworzone przy jakiejkolwiek zmianie w
@tubkas12: jak potrafisz sobie dobrze skonfigurować Archa to myślę, że to po prostu kolejna dystrybucja. Pytanie w czym to jest lepsze od takiego Manjaro?
Ja używam czystego Archa i ostatnio rozważam postawić system od nowa a, że przewija się ostatnio nazwa cachyos to myślę spróbować.
Moim zdaniem przewaga cachyos jest taka, że uruchamia się live cd z graficznym instalatorem. Ktoś kto chce używać arch, ale nie ma ochoty używać archinstall czy klepać komend poszczególnych etapów. To można zostawić sobie na VM żeby się pouczyć.
Dla mnie optymalizacje są zbędne.