Aktywne Wpisy
vfr__ +321
Mamy otwarta rekrutacje na Senior .NET Developera. CV przychodzi w ciul, ale zespol ds. rekrutacji sporo z nich odrzuca. Dyrektor IT poprosil mnie o review kilku odrzuconych CV.
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji

trevoz +15
Siedzę w domu, bo chory jestem i naszło mnie, żeby ponownie wypróbować Lalique Encre Noire, bo kiedyś mireczki polecały na jesień i mam odlewkę.
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
Ja pierniczę jak to capi xD Pachnie starą babcią, nad którą już powoli wieko się zamyka.
Chyba trollujecie jeśli uważacie, że Encre Noire dobrze pachnie. W sumie ten sam case co z tym słynnym YSL Kourosem, który capi żulem.
#perfumy
źródło: o.1834
Pobierz

Zostaną ludzie którzy muszą zrozumieć co tam klient bełkocze i przetłumaczyć ten bełkot na UMLa
Reszta w---------ć do kopalnia rowów.
#programista15k
#sztucznainteligencja
Do czego używamy UML?
UML (Unified Modeling Language) to ustandaryzowany język graficzny, którego używamy do wizualizacji, specyfikowania, konstruowania i dokumentowania artefaktów systemów oprogramowania. Mówiąc prościej, jest to zestaw narzędzi i symboli, które pomagają nam rysować diagramy przedstawiające, jak działa system, zanim jeszcze zaczniemy pisać kod.
Główne zastosowania UML to:
* Wizualizacja: UML pozwala nam "zobaczyć" system, zanim zostanie zbudowany. Dzięki diagramom możemy zrozumieć złożone zależności i
@WyjmijKija:
źródło: image
PobierzZostaną ludzie którzy potrafią używać narzędzi lepiej od innych
Lub bardziej tacy którzy zawszę swoją wiedzę aktualizują wraz z owymi narzędziami
P---------e bełkotu klienta do czata a potem do eraser to niezbyt skomplikowane zadanie...
źródło: temp_file3346056986026235430
Pobierz@WyjmijKija: 2025
Niestety ale z doświadczenia wiem, że firmy gdzie robi się wszystko na gębę ewentualnie na dokumentacje tekstową spisaną w Markdownie czy innym Confluence to firmy gdzie panuje największy
@enten: diagramy to jedno, UML to drugie
do people still use UML in 2025?
ChatGPT said:
Yes, people still use UML (Unified Modeling Language) in 2025, but its use has evolved and become more selective and context-dependent compared to its peak in the