Wpis z mikrobloga

Tak wyglądały statystyki w UK od samego 2007 roku do czasów Brexitu, nie wiem jak teraz, ale nasi kościółkowi narodowcy i konserwatyści zawsze pierwsi do plucia na inne narody i nazywania każdego obcego śmieciem kiedy to jako pierwsi powinniśmy wprowadzić jakąś przyjazną, mądrą politykę migracyjną aby odkupić winy naszych Sebastianów. Te środowiska i ich wyborców można opisać jednym słowem:

- zakłamanie/ bezczelność/ bezwstydność/ draństwo/ dwulicowość/ fałsz/ łajdactwo/ niemoralność/ nieuczciwość/ obłuda/ podłość/ pozerstwo

Pamiętam jak żyłem w Anglii i ktoś w pociągu siedzący na przeciwko czytał gazetę gdzie był ten ranking z bodajże 2017 roku, oczywiście bąkiewiczowe Sebastiany TOP.

#polityka #bekazpisu
xiv7 - Tak wyglądały statystyki w UK od samego 2007 roku do czasów Brexitu, nie wiem ...

źródło: news-graphics-2007-_645986a

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: Tez kontekst wazny ile Polakow wtedy bylo w londku w 2007...
While precise 2007 figures are not available, a 2016 UK Parliament report indicated that London had a Polish-born migrant population of approximately 177,000. This figure represents a significant portion of the overall Polish population in the UK following Poland's accession to the European Union in 2004, which allowed for increased Polish migration to the UK.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@XgabrielX: no i czym ty się chcesz pochwalić? Ja jakoś mogłem nie łamać prawa ale grupy charakterystyczne dla bojówek Bąkiewicza NIE, BO BY SIĘ UDUSILI i robili normalnym ludziom jak ja opinię, doprowadzając m in do Brexitu
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 9
@gr0m1t: a najlepsze że w Anglii poniżanie człowieka z uwagi na niezależne od niego kwestie, jak kolor skóry czy narodowość, jest szybko karana i te Sebastiany jeszcze z tego korzystały jakby ich ktoś wyzwał np oficjalnie w pracy, z kolei u nas poniżanie ze względu na pochodzenie chcieliby zrobić prawem człowieka
  • Odpowiedz
@xiv7: Starym sposobem uniknięcia wyroku w Polsce był wyjazd do UK.
Jechała tam najgorsza hołota taka sam jak przyjeżdża teraz do nas. Anglicy narzekali na Polaków tak samo jak my teraz na pigmento dodatnich.

kiedy to jako pierwsi powinniśmy wprowadzić jakąś przyjazną, mądrą politykę migracyjną aby odkupić winy naszych Sebastianów

Pełna zgoda. Powinniśmy całkowicie odciąć migrację do Polski by nie powtórzyć tego samego!
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
jechała tam najgorsza hołota

@ekektrykpozdalnym: jeździli tam normalni ludzi którzy chcieli normalnie żyć, żeby im nawet z minimalnej pensji zostawało połowę, zdarzyło mi się pracować po magazynach, zawsze tam gdzie byłem trzeba było znać angielski choć w minimalnym stopniu ale spotkałem normalnych ludzi, magistrów, spokojnych ludzi też po 50 którzy po prostu chcieli tam żyć, a Sebastianów spotkałem może dwóch, ale oni muszą robić zamieszanie za wszystkich bo się uduszą
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ekektrykpozdalnym: ogólnie jeśli uważasz że wyrok to był jedyny czy główny powód wyjazdu do UK to dla większości był lepszy - w magazynie Amazona w PL 4k na rękę a w dokładnie takim samym magazynie Amazona w UK 10k przy podobnych cenach życia (np ceny w Lidlu 1:1) więc jak ktoś znał angielski na poziomie podstawówki to mu się opłacało
  • Odpowiedz
4k na rękę

@xiv7: A to już wiem wszystko, ludzie do UK jechali jak ich pensja w Polsce wynosiła 1-2k a nie 4k. W tamtych czasach jak ktoś miał 4k na rękę to normalnie sobie żył na całkiem niezłym poziomie. Wręcz jeszcze z 5 lat (rok 2013-14) później takie 5-6k na rękę to były fajne pieniądze.
  • Odpowiedz
Ja tylko prawilnie przypominam, że wg historyków dobra zrabowane Polakom przez Niemców podczas II WŚ to około 40 tysięcy wagonów kolejowych. To taki jeden skład od Warszawy do Berlina. Może o tym byśmy porozmawiali?
  • Odpowiedz