Aktywne Wpisy

MG78 +149
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

- zakłamanie/ bezczelność/ bezwstydność/ draństwo/ dwulicowość/ fałsz/ łajdactwo/ niemoralność/ nieuczciwość/ obłuda/ podłość/ pozerstwo
Pamiętam jak żyłem w Anglii i ktoś w pociągu siedzący na przeciwko czytał gazetę gdzie był ten ranking z bodajże 2017 roku, oczywiście bąkiewiczowe Sebastiany TOP.
#polityka #bekazpisu
źródło: news-graphics-2007-_645986a
PobierzWhile precise 2007 figures are not available, a 2016 UK Parliament report indicated that London had a Polish-born migrant population of approximately 177,000. This figure represents a significant portion of the overall Polish population in the UK following Poland's accession to the European Union in 2004, which allowed for increased Polish migration to the UK.
Jechała tam najgorsza hołota taka sam jak przyjeżdża teraz do nas. Anglicy narzekali na Polaków tak samo jak my teraz na pigmento dodatnich.
Pełna zgoda. Powinniśmy całkowicie odciąć migrację do Polski by nie powtórzyć tego samego!
Komentarz usunięty przez autora
@ekektrykpozdalnym: jeździli tam normalni ludzi którzy chcieli normalnie żyć, żeby im nawet z minimalnej pensji zostawało połowę, zdarzyło mi się pracować po magazynach, zawsze tam gdzie byłem trzeba było znać angielski choć w minimalnym stopniu ale spotkałem normalnych ludzi, magistrów, spokojnych ludzi też po 50 którzy po prostu chcieli tam żyć, a Sebastianów spotkałem może dwóch, ale oni muszą robić zamieszanie za wszystkich bo się uduszą
@xiv7: faktycznie, ale to ty dzwonisz
źródło: image
Pobierz@xiv7: A to już wiem wszystko, ludzie do UK jechali jak ich pensja w Polsce wynosiła 1-2k a nie 4k. W tamtych czasach jak ktoś miał 4k na rękę to normalnie sobie żył na całkiem niezłym poziomie. Wręcz jeszcze z 5 lat (rok 2013-14) później takie 5-6k na rękę to były fajne pieniądze.