Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto ściemniać w CV?
Generalnie nie jestem zwolennikiem ściemniania w CV, ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta. Myślicie czy jest sens wydłużyć okres zatrudnienia w CV o dobre kilka miesięcy i podać że u ostatniego pracodawcy pracuje do chwili obecnej? Zawsze to mniejsza dziura w CV i większe doświadczenie zawodowe (które mam dość skromne). Ze wszystkich etapów szukania pracy tym razem szukam najdłużej, nawet pierwszą prace w branży po studiach znalazłem szybciej, mimo że ostatnio pracowałem w dużej i znanej firmie. Liczę że wtedy częściej byłbym zapraszany na rozmowy rekrutacyjne, ale z drugiej strony też boje się ewentualnych konsekwencji. A pomijając oczywiście prace w budżetówce itp. to świadectwa pracy zanosi się jak już cię zatrudnią w celu obliczenia urlopu.

#praca #pracbaza #neet

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

Czy warto tak ściemnić w CV?

• Tak 69.1% (67)
  • Nie 30.9% (30)

Oddanych głosów: 97

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TypowyDaltonista: kwa jak ja nienawidzę jak ktoś ściemnia w cv, albo na rozmowie ..
Potem się okazuje, że "ekspert" nie ma zielonego pojęcia co robi, ale to jeszcze pół biedy! Najczęściej takie osoby mają problem z ze zmianą stanowiska lub przyznawaniem się do błędów. Mogę się tylko domyślać, że to jakiś efekt psychologiczny związany z tym, że wiedzą, że kłamią więc idą w zaparte w ramach obrony swojego "autorytetu". A
  • Odpowiedz
@uvaqhmmgkzhdkt well, wszystko zależy od tego co rzeczywiście masz w cv (prawdziwe, nie wymyślone), jeśli ktoś szuka pracy w swojej branży, gdzie już ma X lat doświadczenia i robi to tylko dla wypozycjonowania się i sztucznego podbicia szans na zatrudnienie jednocześnie wypisując rzeczy, o których gdzieś tam zasłyszał, ale nic nie wie to jest to dla mnie niezrozumiałe, ale jeśli masz wymagania typu 5 lat doświadczenia, biegły angielski, niemiecki i tybetański,
  • Odpowiedz