Wpis z mikrobloga

✨️ Zbliżam się do 40-tki i wciąż nie mam własnego biznesu
Powiedziałem sobie kiedyś, ze jeśli nie otworzę własnego biznesu do czterdziestego roku życia, to odpuszczam temat i do emerytury pracuję na etacie.
No i zaraz suknie te 40 lat, a biznesu dalej nie ma. Analizowałem różne opcje (glownie handel), ale zawsze okazywało sie, ze na rynku jest juz bardzo duża konkurencja z cenami niepozwalajacymi cokolwiek zarobić. Usługi typu budowlanka/mechanika odpada, bo nie mam takich umiejętności. Zakład typu fryzjer/barber/auto detailing tez odpada, bonpelno tego jest w okolicy.
Zostaje chyba tylko robić na etacie. Dobrze, ze chociaż obecna robota jest w miarę spoko...
#pracbaza #wlasnybuznes #jego #wlasnafirma #ecommerce #praca #rozwojosobisty

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
intuicyjny-strażnik-91:

bo nie mam takich umiejętności.

@mirko_anonim: prowadzenie biznesu nie polega byciu pracownikiem i świadczeniu usług osobiście. Lepiej sobie odpuść skoro tego nie wiesz w tym wieku + widocznie nigdzie w Twojej karierze etatowej sie nie pojawiły zadne możliwości, zadania czy role kierownicze i nawet nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
intuicyjny-strażnik-91: @Jefrjeitor: nic im nie muszę mówić. Wiedza jak jest po swoich rachunkach.

Wziąłeś bez merytorycznego sensu w dyskusji mianownik JDG a tam masz de facto różnorakie sytuację od pracy na zlecenie, po pracę na ukrytych etatach, po pracę jak programistów ze niby ukryty etat, a jednak stosunki prawne i odpowiedzialność zwłaszcza finansowa zdecydowanie b2b, po jakieś opcje podatkowe, gdzie ktoś cala firme przez kontrahentów b2b prowadzi zamiast spolki

Mi w
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
intuicyjny-strażnik-91:

prowadzenie biznesu nie polega byciu pracownikiem i świadczeniu usług osobiście

@Jefrjeitor: może to zawierać, zwłaszcza na początku, ale samo prowadzenie biznesu polega na skalowaniu biznesu i optymalizacji jego, a nie świadczeniu usług osobiście i skupianiu się
  • Odpowiedz
@thority: już nie takie proste. Robię w kebabie, rachunki za prąd gigantyczne. Jedynie budka podłączona pod prąd z własnego domu jednorodzinnego zda egzamin
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-strażnik-64: Zawsze możesz kupić biznes. Ja kupiłem sklep e-commerce, rozwinąłem, a potem sprzedałem z zyskiem bo zmieniły się priorytety . Są grupy na FB gdzie ludzie sprzedają biznesy, można się zainspirować. Ostatnio ktoś sprzedał warzywniak - realnie rozważałem, chociaż też robię w IT bo miałem pomysł jak rozwinąć, zatrudnić itd

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz