Aktywne Wpisy

ibleedforyou +1363
Twoja stara mieszka w bloku rysunkowym

PrawdziwyMongolzMongolii +1088
Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

Mieli zatrudnić dla mnie kogoś, by mi je pisał, ale okazało się, że chat GPT, Copilot i Claude piszą je wystarczająco dobrze.
Więc sobie przeklejam oczekiwania do powyższych, potem proszę o debugowanie, i powtarzam aż zadziała, nie mając pojęcia, co tam jest napisane. Do tego proszę AI o ogarnięcie środowisk, przygotowanie bibliotek i inne takie pierdoły.
Tak - działa. Żaden rocket science, ale działa.
Efekt?
Etatu nie będzie.
Pozdrowienia dla tych, którzy nadal uważają, że AI nie zabiera roboty (obecnie entry level, ale kto wie co będzie za 10 lat).
#programowanie #sztucznainteligencja
@Yuri_Yslin: IMO:
źródło: image
PobierzDokladnie. Zgadzam sie wami. Ale zaraz przyjdzie jakiś wykopek, powie ze ostatnio AI napisało mu jakąś głupotę, i on uwaza ze AI go nie zastąpi.
Oj bolesne to bedzie zderzenie z rzeczywistoscią. Mam wrazenie jednak ze wielu ludzi z it albo z korpo, są na etapie wyparcia tego, ze za kilka lat ich praca nie bedzie dla firmy warta ani zlotówki.
I tu nie chodzi o to, ze ktos jest
Tylko nie pisz ze budowlanka, bo jak poleca pierwsze grubsze zwolnienia to duzo ludzi w to pojdzie plus nie bedzie tyle klientow/zlecen bo kto to bedzie zlecac jak ludzie nie beda miec pieniedzy
A co do alternatywy to myślę iść w opiekuna medycznego jak będzie bardzo źle i mi pociąg nie odjedzie xD
Ok, jak klepiesz UI w reakcie no to racja, no code i AI już Cię wyrzuca z pracy.
Ale backendy dla przykładu w jakichś korpo to AI raczej nigdy nie ogarnie.
Skończy się jak zawsze w niektórych aspektach życia będzie nas wspomagać, w innych stanie się kiczem (reklamy generowane