Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poprawić CV, gdy masz wiele krótkich umów?
1.Mam taki problem, otóż przez swoją głupotę i dlatego, że potrzebowałem szybko jakieś pracy, pracowałem od 2018 jako magazynier w znanej firmie logistycznej po kilkanaście razy w bardzo krótkich okresach czasu - mam kilkanaście świadectw pracy z jednej firmy

2.Pracowałem tam krótko przez to , że praca tam była dla mnie zbyt ciężka fizycznie i po jakimś czasie rezygnowałem lub nie przedłużali umowy, a ze tam przyjmowali szybko i każdego, a ja nie miałem samochodu, żeby gdzieś indziej dojeżdżać to po jakimś czasie się znowu tam zatrudniałem - ponieważ nie mogłem znaleźć innej pracy i tak przez parę lat to samo.

3. Chciałbym teraz znaleźć coś innego, tylko co ja mam wpisać w cv, napisałem teraz tak jakbym pracował w tej jednej firmie bez przerwy od 05.2018 do 11.2024 co jest właściwie nie prawdą, ale na dole w obowiązkach napisałem, że pracowałem tam kilkanaście razy, niestety innego pomysłu nie miałem.

wygląda to mniej wiecej tak

firma xxx 05.2018-11.2024
obowiązki:
- zatrudniony kilkanascie razy w jednej firmie
- prace magazynowe

4.Tylko że kompletnie nikt się nie odzywa gdy wysyłam cv, nawet do najgorszych prac i proszę nie mówcie, żebym napisał, że pracowałem za granicą, bo ja kompletnie nie umiem kłamać i zaraz wyjdzie, że tam nie pracowałem, ktoś ma jakiś pomysł, żeby to jakoś ogarnąć lub coś innego wymyślić niż punkt 3.

Sorry, ze w punktach, ale moderator już mi raz odrzucił, że to jest nie czytelne, mam nadzieję, że teraz lepiej.

#cv #pracbaza #praca #pytaniedoeksperta #szukampracy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@mirko_anonim w CV nie musisz podawać każdej umowy i szczegółów. Piszesz ze pracowałeś jako magazynier od 2018 do xxxx w firmie X. Do nowej pracy przynosisz ostatnie świadectwo, a jak będą pytać to pokażesz i wiśnia w szczegółach. CV to nie przesłuchanie na policji. Masz napisać na czym się znad i czy masz się czym pochwalić.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
nieustraszony-kolekcjoner-31: Nie rozumiem ale nie możesz napisać coś takiego?

2018-2024 MagazynPOL, Januszex Sp. z.o., Dziadtrans
Magazynier
  • Odpowiedz