Wpis z mikrobloga

Czy szyba o szerokości 130cm w prysznicu walk-in wystarczy aby się mało chlapało? Układ tak jak na załączonym modelu. Wejścia jest około 60cm, czyli cała długość prysznica 190cm.

Jak wam się użytkuje taki prysznic? Przemawia do mnie łatwość czyszczenia i kwestia wizualna, ale obawiam się chlapania i zimna.
#remontujzwykopem #remont
Emdowu - Czy szyba o szerokości 130cm w prysznicu walk-in wystarczy aby się mało chla...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

obawiam się chlapania i zimna

@Emdowu: zimno będzie, nie ma innego wyjścia, skoro to teren otwarty. A chlapać zawsze trochę będzie, fizyki nie oszukasz.
  • Odpowiedz
@Emdowu: Moim zdaniem spokojnie. Ja mam szybo-drzwi na zawiasie - szyba z zawiasem to 88cm, ścianka wnęki 47cm - ale jak widzisz jest siedzisko - więc "wgłąb" się nie wchodzi. Dla dorosłej, rozsądnej osoby spoko. Para dwudziestolatków lejąc wodą dokoła pewnie by dała radę narozlewać ;) Ogólnie polecam rozwiązanie, ale sam prysznic elektryczny umieszczałbym dziś na tej bocznej ściance, jest nieco "za głęboko".
bialy100k - @Emdowu: Moim zdaniem spokojnie. Ja mam szybo-drzwi na zawiasie - szyba z...

źródło: IMG_6858

Pobierz
  • Odpowiedz
@Emdowu: nam nie jest zimno, a nawet zazwyczaj nie włączamy kaloryfera w łazience, który ogólnie nie jest blisko prysznica. Chlapie się tylko jak słuchawkę ustawimy tak, że pryska w stronę wyjścia (tak jest zamontowana przez kogoś wcześniej, że czasami tak wychodzi), a jak tego pilnujemy to nie chlapie nic poza obszar prysznica i ew. Tej ciemnoszarej (na twoim obrazku) strefy.
  • Odpowiedz
@Emdowu: ja mam kabinę 140 i często z lenistwa wieszam ręcznik na szynie przez co nie domykam drzwi. W zasadzie efekt końcowy jest taki jak u Ciebie - około 120-130 cm ścianki. Jest na prawdę znośnie
  • Odpowiedz
@Emdowu:
- Nie jest tak gorąco jak w kabinie ale nie powiedziałbym, że jest mi zimno. Zimną to wada ale latem zaleta.
- Mam szyby 100cm i 120cm dają one tyle, że nie chapie na to co jest za szybą.
- Zasięg chlapania od ściany na której jest bateria natynkowa to powyżej 2m, dopiero szafka która jest oddalona o 2.5m jest w 100% sucha.
- Mam 2 takie prysznice: w
  • Odpowiedz
. Para dwudziestolatków lejąc wodą dokoła pewnie by dała radę narozlewać ;) Ogólnie polecam rozwiązanie, ale sam prysznic

@Emdowu: Ja mam 110 i już jest całkiem ok. Normalnie biorąc prysznic nic się nie rozchlapuje. A walk in jest super rozwiązaniem. Z temperaturą też nie mam żadnych problemów.
  • Odpowiedz