Wpis z mikrobloga

Dobrze. Jako, że ten wątek #kiszak jest związany w jakikolwiek sposób z grami. To proszę tak totalnie poważnie, napiszcie mi jakie gry polecacie tak totalnie od siebie do ogrania? Gatunek, rodzaj, data wydania, cena są totalnie nieważne po prostu chce próbować nowych rzeczy i poszerzać swoje horyzonty takie gry który lubicie sami. #bekazludologow #bekazludologuff
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cztero0404: Jako że jestem wielkim fanem gier strategicznych oraz RPG to rzuce pare ciekawych gierek
1. Heroes of Might and Magic 3 Wersja z GoG plus dodatek HotA
2. Seria gier Twierdza (15 lipca wychodzi odswieżona wersja Krzyzowca warto ! )
3. Age of Empires,Age of Mythology
4. Mount and Blade Warband + Jakiś mod jeżeli ograłeś podstawke
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Wszystkie MGSy polecam jako dzieła kultury, poważnie, ale trzeba trochę do nich podejść z dystansem wobec niektórych gagów lub fanservice'u. Persony 3-4, specyficzne ale mają dużo wartości w sobie paradoksalnie. Half-life jako dobre FPSy. Dead Space dobry survival horror, moim zdaniem na PS3 lepiej wypada niż remake. Metra genialny world setting, niektóre aspekty kuleją ale wciąż warte ogrania. Armored Core'y od PS2 w górę, ale najbardziej przystępna jest chyba
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Z bardziej nowych, a trochę mniej znanych: z horrorów Signalis, Cry of Fear i Fear and Hunger. Z crpgów Rogue Trader i Divinity: Original Sin 2 (zwłaszcza jak się polubiło Baldura nowego). Z oldschoolowych skradanek obie części Styxa. Z gier dziwnych obie części Hylics i E.Y.E: Divine Cybermancy.
  • Odpowiedz
@Cztero0404 widząc jak wygląda gameplay nie miałem ochoty próbować, ale wszyscy się tak zachwycali, że dałem się namówić. I nie żałuję: Disco Elysium jest absolutnie najbardziej angażującym tytułem, w jaki grałem od czasów szkolnych. A trzydzieste urodziny obchodziłem już jakiś czas temu.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Alana Wake'a 2 z dodatkami polecam z całego serduszka. Skończyłem w zeszłym roku i do dzisiaj muzyka z gry umila mi czas.
Ogólnie to całe Remedy uniwersum ci polecam. Czasem gameplayowo ich gry są tylko poprawne, ale historie, znajdzki, klimat i wiele takich niuasnsów zajebiaszych znajdziesz tyllo u nich.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: to jest akurat 1 i dodatek do niej. Obecnie jestem świeżo po 1 i jest taka jak zapamiętałem ją kończąc 9 lat temu. 3 pierwsze rozdziały cudowne, a potem już gorzej i tylko anihilacja kolejnych wrogów na arenach.

American Nightmare nie grałem, ale opinie ma bardzo mieszane.

Natomiast jeśli chodzi o Alana Wake'a 2 to dla mnie to jest jedna z najlepszych gier w jakie grałem.
Na gogu może
  • Odpowiedz
  • 0
jeżeli przypadnie ci final fantasy

@Damiax: Słuchaj a raczej czytaj mordeczko, żeby mi coś do gustu przypadło to najpierw muszę w to zagrać żeby sprawdzić tak. Nie będę sobie zamykał głowy tak jak pewna grupa ludzi od gierek ponieważ to jest po prostu szkodliwe.
  • Odpowiedz