@Nevermore_: dlatego jestem zdania, że ci z dołu powinni poczuwać się do społecznego obowiązku pomagać tym u góry. Dzieciaki u góry nie mają równych szans tym bardziej, bo wychowując się w takim środowisku będzie im trudniej o dobre wykształcenie. Ich rodzice mogliby się nie decydować na dzieciaki ale możliwe, że zabrakło im... dobrego wykształcenia. Pętla się domyka, a "równiejsi" żyją dodatkowymi przywilejami - np. wobec prawa.
@aki_ w dzisiejszych czasach jest tyle sposobów aby dobrze zarabiać nie mając żadnego wykształcenia że to się w głowie nie mieści, wyczuwam że nie jeden z nas zaznał czasów gdzie któryś rodzic wyjeżdżał za granicę żeby tylko przywieźć trochę grosza więcej niż mógłby zarobić w Polsce. Sposobów jest wiele tylko trzeba chcieć
dlatego jestem zdania, że ci z dołu powinni poczuwać się do społecznego obowiązku pomagać tym u góry. Dzieciaki u góry nie mają równych szans tym bardziej, bo wychowując się w takim środowisku będzie im trudniej o dobre wykształcenie. Ich rodzice mogliby się nie decydować na dzieciaki ale możliwe, że zabrakło im... dobrego wykształcenia. Pętla się domyka, a "równiejsi" żyją dodatkowymi przywilejami - np. wobec prawa.
@aki_ ale przecież ci na dole pomagają XD płacą zdecydowanie więcej podatków i dzięki temu system gwarantuje tym na dole pomoc i chociażby „darmowe” darmowe wykształcenie dla biedniejszych ludzi. Trzeba być debilem żeby się w aktualnych czasach nie wykształcić. A na debilizm już rady nie ma…
Nikt nigdzie nie powiedział, że życie jest sprawiedliwe i powinno być. To gdzie się urodzisz to loteria dlatego biedna rodzina z górnego zdjęcia będzie żyć
@aki_ jeszcze czego żeby pomagała patusiara z podbazy z ich kaszojadami.. Państwo niech się nimi zajmuję. Ja już się wystarczająco namęczyłam przebywajac 9 lat w ich towarzystwie w państwowej szkole gdzie byłam świadkiem wytworzenia się w nich wszelkich nałogów i pato zachowań
@aki_ wyobraź sobie taką sytuację: w klasie masz połowę uczniów którzy dostają 1-2 i połowę którzy dostają 4-5. Uważasz, że jako klasa powinni się zgodzić na to aby każdy z nich dostał na koniec 3? Jak wpłynie to na uczniów którzy się nie chcą uczyć a jak na tych ambitnych którzy zakuwali na 5? Komunizm zawsze działa w głowach ludzi którym nie zależy na rozwoju a na przeżyciu minimalnym wysiłkiem.
@Nevermore_: Można wyjść z tego gówna, trzeba tylko chcieć. W sumie zajęło mi to ponad 10 lat (których nikt nie odda) ale da się. Wieży Eiffla jeszcze nie widziałem, ale wszystko przede mną.
czyli sierp i młot w twoim serduszku na pełnej ( ͡º͜ʖ͡º)
Dziś chcesz równego dostępu do edukacji, jutro budujesz łagry i wybijasz wróble, jak powszechnie wiadomo ta uniwersalna prawda dziejowa wg ewangelii św mentzena sprawdza się zawsze i wszędzie.
@aki_: Ale żeś przejechał prętem po kratach xD zaraz ci kuce zapostują te historyjkę o tym jak kumple chodzili do baru i najbogatszy płacił najwięcej za driny ale biednym było wciąż za mało i zażądali by płacił za wszystkich.
w dzisiejszych czasach jest tyle sposobów aby dobrze zarabiać nie mając żadnego wykształcenia że to się w głowie nie mieści
@maikeleleq: Opowiedz mi o tych sposobach, mam pustą głowę
@Nevermore_: Moim zdaniem foto opisuje idealnie demografię Świata. Nie masz warunków na życie jak na dole to po co robić dzieci by miały życie jak na 1 ?
W mojej rodzinnej miejscowości jest pewien "ród" właśnie takiej patologii. Od lat 80 do końcówki lat 90 "mamusia" tego rodu rodziła dzieci, zrobiła ich około 14 (jeśli dobrze liczę). Bieda i
@aki_: opisales socjaldemokracje, a wykopki zarzucily ci bycie komuchem, no ale malpy sie nigdy nie naucza xD
Najlepiej jakby kazdy wyjechal do miasta i zostala programista albo lekarzem, ktory potem zostanie zastapiony hindusem wywolujac masowe bezrobocie. Wtedy bedzie czysty kapitalizm i bedzie super, Bo nie bedzie komuny ( ͡°͜ʖ͡°)
@aki_ Z drugiej strony masz dwoch
Nikt nigdzie nie powiedział, że życie jest sprawiedliwe i powinno być. To gdzie się urodzisz to loteria dlatego biedna rodzina z górnego zdjęcia będzie żyć
Wieży Eiffla jeszcze nie widziałem, ale wszystko przede mną.
Dziś chcesz równego dostępu do edukacji, jutro budujesz łagry i wybijasz wróble, jak powszechnie wiadomo ta uniwersalna prawda dziejowa wg ewangelii św mentzena sprawdza się zawsze i wszędzie.
@maikeleleq: Opowiedz mi o tych sposobach, mam pustą głowę
Nie masz warunków na życie jak na dole to po co robić dzieci by miały życie jak na 1 ?
@aki_
W mojej rodzinnej miejscowości jest pewien "ród" właśnie takiej patologii.
Od lat 80 do końcówki lat 90 "mamusia" tego rodu rodziła dzieci, zrobiła ich około 14 (jeśli dobrze liczę).
Bieda i
Najlepiej jakby kazdy wyjechal do miasta i zostala programista albo lekarzem, ktory potem zostanie zastapiony hindusem wywolujac masowe bezrobocie. Wtedy bedzie czysty kapitalizm i bedzie super, Bo nie bedzie komuny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@L3stat: minimalna odpowiedzialność społeczna to komunis?