Wpis z mikrobloga

@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: kiedyś nie patrzyli, dzisiaj to nawet studia nie wystarczą. Jest taka konkurencja, że już nawet się liczy jaką uczelnie skończyłeś i ile lat masz stażu. Kiedyś pozycje juniora dawali nawet dla osób bez żadnego doświadczenia, teraz potrzeba co najmniej 1-2 lata doświadczenia, żeby zwiększyć szansę na powodzenie z 0% do 2%.
  • Odpowiedz
Jakie studia, po co studia, rzuć studia, w it NIKT nie patrzy na wykształcenie

@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: prawie łyknąłem tą propagandę. Tym bardziej że pierwszą prace w korpo jako kodoklepak dostałem po ogólniaku. Chwała Bogu że jednak skończyłem studia bo teraz za chny by mi się nie chciało
  • Odpowiedz
@Defined: Po prostu za dużo absolwentów się zrobiło to po co mają brać ludzi bez wyższego. Taki co ma dyplom to nawet jeśli przez te parę lat przebimbał to coś tam mu w głowie zostało, bo jakoś musiał zaliczyć te kolokwia i wykonać jakieś projekty na zaliczenie. I to wybierają sobie najlepszych.
  • Odpowiedz
Przecież jak mają dwóch gości do wyboru o podobnych skillach i stawce to najpewniej wezmą tego z kierunkowym wykształceniem.

@Romska_Palo_Ul_Laputa: Problem nie leżał w tym CZY robić studia ale CZY OPŁACA SIĘ robić studia. Bo nie oszukujmy się programy studiów mocno rozjeżdżają się z tym co jest poszukiwane na rynku. Wobc czego jako taki młody adept miałeś do wyboru:
1. załapanie się do pracy w jakimś korpo i ciśnięcie ile się da
  • Odpowiedz