Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego gwiazdy wybierają kobiety z trudną przeszłością?
Od zawsze zastanawia mnie czemu faceci z szerokopojętego show-biznesu (aktorzy, piosenkarze, influencerzy, youtuberzy, gwiazdy sportu) szukają kobiet z wąskiego otoczenia - i najczesciej wybierają te z długą historia, po przejsciach, z dziecmi lub z nieciekawą historią (np. puscila z torbami byłego albo skutecznie zniszczyła mu zycie wywlekajac na swiatlo publiczne szczegoly z ich zycia). Przeciez mogliby miec prawie kazda kobiete, taki aktor czy sportowiec moze przebierac w fankach a z jakiegos powodu wybiera np byla (lub obecna) partnerke kogos z tej samej branzy. Ile jest tych zmian partnerow/dziwnych istorii. oczywiscie schemat sie powtarza i najczesciej te kobiety i tak od nich odchodza, najczesciej zostawiajac po sobie zgliszcza, i konczy sie albo na gigantycznych alimentach, utracie pozycji spolecznej lub osmieszeniu. I to nie dotyczy tylko naszego podworka ale calego swiata. Z jakiegos powodu tacy ludzie ze swiecznika zamiast wybierac "pozadne" kobiety wola takie z dluga historia, wieloma partnerami w przeszlosci. #zwiazki #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim trochę lecisz anegdotyczną generalizacją. Zauważasz przypadki medialne które są głośne, kontrowersyjne i przyciągają kliknięcia - dlatego je znasz. Nie widzisz za to tysięcy stabilnych związków, bo są po prostu zbyt nudne dla mediów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo ludzie szukają partnerów, którzy pasują do ich charakteru.
Coś na zasadzie: nie miałem w dzieciństwie "czegoś" -> szukam kobiety skrzywdzonej przez rodzinę aby ją naprawić -> naprawiam kobietę, jest pięknie -> naprawiona kobieta kopie mnie w dupę bo nie pasuje do jej nowego charakteru -> szukam kobiety aby ją naprawić...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim każdy człowiek bez względu na majątek ma psychikę, a jak ktoś ma zaburzenia psychiczne to wybiera też zaburzonych psychicznie partnerów tak by te zaburzenia się wzajemnie uzupełniały czyli osoby narcystyczne będą szukać idealnych ofiar, a ofiary idealnych oprawców. Jak ktoś na tendencje do szukania poranionych kobiet by je naprawiać to non stop będzie zmieniał na coraz to bardziej w rozsypce osobę bo te naprawione przestaną być kompatybilne z uciśnioną osobą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ciekawski-znawca-53:
@kuncfot @Kitku_Karola ale wy się znacie na psychologii jak ja ja mechanice kwanowej. Zapoznajcie się z teorią relacji z obiektem Ronalda Fairbairna i o tym jaki wpływ na to do kogo nas ciągnie mają relacje z rodzicem płci przeciwnej we wczesnym okresie naszego dzieciństwa.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale relacje z rodzicami ogólnie powodują różne rzeczy jak styl przywiązania, zaburzenia i zniekształcenia poznawcze. To nie tylko jeden rodzic na to wpływa ale oboje na różne sposoby. Nawet to jak rodzice między sobą układają relacje wpływa na relacje dzieci w przyszłości. Więc to nie tylko relacja z rodzicem przeciwnej płci to determinuje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-filozof-75:

i najczesciej wybierają te z długą historia, po przejsciach, z dziecmi lub z nieciekawą historią

@mirko_anonim: bo wszyscy ludzie, ktorzy zyja, sa plodni, podatni na hormony, maja sprawne gruczoly po prostu maja historie. Nie kazdy - nawet medrzec sie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: też się nad tym zastanawiałam. Wydaje mi się że związki osób "na świeczniku" tworzą sie tak samo jak związki szaraczków: często sie z kims spotykasz na neutralnym gruncie, rozmawiacie coraz więcej, zaczynacie sie lubic co prowadzi do zwiazku. Gwiazda nie będzie miała okazji spotkać szarego człowieka i zacząć z nim niezobowiązującą rozmowę. Będzie spotykała podobne sobie gwiazdy lub ich partnerów, obecnych lub byłych. Tinder i poznawanie obcych ludzi w
  • Odpowiedz