Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuje rady.
Siostra, level 18, dostała swój pierwszy mandat w MPK Lublin. Ogólnie jej bilet czasowy stracił ważność na przystanku na którym chciała wysiąść o godzinie 12.37. Kontroler wszedł do pojazdu, uniemożliwił jej wyjście z pojazdu, poprosił o pokazanie biletu. Bilet pokazała, który utracił ważność chwilę przed przed kontrolą. Powiedział że trzeba było sobie kupić kolejny i nadał opłatę. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i w jaki sposób się odwoływaliście?

#lublin #mpklublin #pomocy #kiciochpyta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i mimo tłumaczenia że siostra wychodzi na tym przystanku, i tak kazał pokazać bilet.

@Domi7676: Taka jego praca. Kontrola biletów. Tak każdy by mówił, że już wysiada i jeździł bez biletu.

Bilet pokazała, który utracił ważność chwilę przed przed
  • Odpowiedz
Czy ktoś był w podobnej sytuacji i w jaki sposób się odwoływaliście?

@Domi7676: Myślę, że jak w każdym mieście - wystarczy opisać sytuację w kontakcie z przewoźnikiem, załączyć kwit opłaty dodatkowej z datą i godziną, załączyć bilet z datą i godziną i powinni uwzględnić te kilka minut obsuwy. Tu mają jakiś formularz, ale możliwe, że na samym kwicie jest informacja gdzie należy się kontaktować - https://zdtm.lublin.eu/pl/skarga

@Norskee: Pewnie
  • Odpowiedz
  • 0
@TheDarkSideOfTheMoon: 1.No dobra, ale pojazd dopiero co się zatrzymał na przystanku docelowym, a ludzi też było sporo do wyjścia, bo to godziny szczytu były. Czy naprawdę nie mógł zaczekać, aż wszyscy wyjdą z autobusu i dopiero wejść?
2. Dosłownie skończył się 12.37 a na mandacie godzina 12.38. Dosłownie minuta.
3.Myślę że tu bardziej zagrała gburowatość i chęć zgarnięcia kasy z młodej, bo mnie osobiście nie raz przepuszczali kontrolerzy jak mój
  • Odpowiedz
No dobra, ale pojazd dopiero co się zatrzymał na przystanku docelowym, a ludzi też było sporo do wyjścia, bo to godziny szczytu były. Czy naprawdę nie mógł zaczekać, aż wszyscy wyjdą z autobusu i dopiero wejść?

@Domi7676: Chyba masz lukę w planie trochę - jak by miał wtedy i kogo skontrolować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dodam że przejazd miała co do minuty wyliczony, tylko autobus się
  • Odpowiedz
  • 0
@krebul: Akurat jak są autobus jest przepełniony i dużo osób wysiada, to z mojego osobistego doświadczenia nie raz czekają aż ludzie wyjdą, bo tłum wychodzących by ich po prostu wypchnął z powrotem na przystanek. xD Masa ludzi jeździ bez biletu przez pół rozkładu , więc mają kogo trzepać. Teraz rzadko ktoś ucieka, bo przez JakDojadę można kupić bilet dosłownie w trakcie kontroli pojazdu.
  • Odpowiedz