Wpis z mikrobloga

Ej, a pamiętacie jak Bosak biegał po mediach i opowiadał, że rząd ukrywa ofiary powodzi? I co, i g---o, okazało się że to bzdura.
A pamiętacie, jak mieliśmy zostać już na zawsze zniewoleni pod przykrywką walki z COVID? I co, i g---o, okazało się że to bzdura.
A pamiętacie, jak Amerykanie mieli oddać Polskę Żydom ustawą 447? I co, i g---o, okazało się że to bzdura.
A pamiętacie, jak Unia Europejska miała na zmusić do jedzenia robaków? I co, i g---o, okazało się że to bzdura.

A pamiętacie, jak Tusk umówił się z Niemcami na wielki przemyt imigrantów do Polski? Na dodatek w ten spisek zostali wtajemniczeni funkcjonariusze Straży Granicznej, którym nie można już ufać, trzeba jechać na granicę i patrzeć im na ręce. Mało tego, została w to wtajemniczona już nawet Żandarmeria, bo tak powiedział Matecki:
https://www.tysol.pl/a143039-szokujace-informacje-nt-trybu-odbierania-przez-polskich-funkcjonariuszy-imigrantow-z-niemiec
Niektórzy w to wierzą, jadą na granicę i... okazuje się, że nic tam nie ma. Ale to o niczym nie świadczy, nic tam nie ma właśnie dlatego, bo oni tam stoją i patrzą!

Prawicowi populiści biegają po mediach i wygadują swoje banialuki, a ci sami ludzie, co kiedyś uwierzyli w robaki, 447, i covidowe zniewolenie po raz n-ty wszystko łykają bez zadawania pytań, bez żądania dowodów. I jeszcze uważają się za mądrzejszych od innych, ogłupionych przez lewackie media.
Pojedyncze przypadki odsyłania nam imigrantów przez Niemcy zdarzają się od lat i nikt tego nie neguje. Ale PIS i w ślad za nim Konfederacja w politycznym sezonie ogórkowym postanowili dorobić do tego teorię o jakimś wielkim spisku Tuska z Niemcami i nagłej gigantycznej skali napływu imigrantów.

Wiecie, co sobie myślą ci wszyscy populiści, kiedy przejętym głosem opowiadają o rzekomej fali imigrantów napierającej na naszą granicę "K---a jakie polityczne złoto, grzejemy ten temat do oporu, ale nam pięknie rosną zasięgi, ale kretyni pięknie to łykają".

I pewnie skończy się tak, że na tej fali (ten temat niedługo ucichnie, ale będą kolejne) do władzy wróci PIS i Konfa, którzy zamiast poprawiać ludziom życie, będą tworzyć kolejne teorie o kolejnych wrogach oblegających twierdzę. A ludzie jak zwykle to wszystko łykną, będą wieść gówniane życie, ale cieszyć się, że przynajmniej niemieckie lewaki nie rządzą.
Trump też wygrał w USA na wmawianiu ludziom różnych bredni, a teraz zwalił im na głowę "Big Beautiful Bill", który robi dobrze jemu i innym bogaczom, a biednych odcina od opieki zdrowotnej.
A u nas PIS i Konfa poprawią nam poziom życia zaraz po tym, jak Nawrocki obniży nam rachunki za prąd o 30% XD

W sumie to nawet nie wiem, po co się produkuję, bo nie wierzę że ten trend da się jeszcze odwrócić. Może to efekt mających coraz większe znaczenie na wyborach algorytmów w mediach społecznościowych, które jakoś tak działają, że najmocniej promują prawicowe populizmy.
W wątkach o tej aferze na głównej Wykopu już kilka razy prosiłem o dowód masowego zalewania nas imigrantami przez Niemcy i bohaterskich interwencji Ruchu Obrony Granic. A jedyne co dostaję, to minusy i jakieś pojedyncze zdjęcia z pojedynczymi imigrantami złapanymi przez Straż Graniczną, nie wiadomo skąd ani kiedy.

#polityka #neuropa #4konserwy #granica #przemyslenia #imigranci #bekazprawakow
lewoprawo - Ej, a pamiętacie jak Bosak biegał po mediach i opowiadał, że rząd ukrywa ...

źródło: 630c506b1xxda08f38axxc97xx41

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A pamiętacie, jak mieliśmy zostać już na zawsze zniewoleni pod przykrywką walki z COVID? I co, i g---o, okazało się że to bzdura.

@lewoprawo: To, że się tak nie stało nie znaczy, że tak nie miało być. Co się działo w Austrii albo Kanadzie, w Europie ludzie też protestowali przeciwko tym debilnym ograniczeniem i zakazom. To, że nic się nie stalo po covidzie to nie znaczy, że to był tylko
  • Odpowiedz
  • 0
@libertarian: @rafal-lewandowskiJitsu @blef2 @pablo103 @nikitiki

Nie chce mi się już prowadzić tej dyskusji, więc pozwólcie że podsumuję Wasze odpowiedzi cytatem Marka Twaina:

Łatwiej jest oszukać ludzi, niż przekonać ich, że zostali oszukani.

Nie ma absolutnie żadnego znaczenia, czy te teorie prawicowych populistów się sprawdzają, czy nie. Bo i tak zawsze znajdziecie sobie jakąś wymówkę, żeby dalej im wierzyć.
  • Odpowiedz
Nie ma absolutnie żadnego znaczenia, czy te teorie prawicowych populistów się sprawdzają, czy nie. Bo i tak zawsze znajdziecie sobie jakąś wymówkę, żeby dalej im wierzyć.

@lewoprawo: Czyli jebłeś wysrywem, nie chcesz dyskusji, bo przecież masz rację i c--j, jeszcze ten cytat. Wiem, ważne że kumple zaplusowali XD
  • Odpowiedz
  • 0
@pablo103: Nie taki był cel tego cytatu, bo ja się nie łudzę że taką polityczną nawalankę w internecie można "wygrać" albo kogoś przekonać do swoich racji. Można jedynie spróbować zasiać ziarno niepewności.
  • Odpowiedz
A jak mam podchodzić do ustawy 447, od której wprowadzenia minęło już 8 lat i nie wynikło z niej absolutnie nic z tego, czym straszyła Konfederacja i jej środowisko?

@lewoprawo: znaczy dokument ktory porusza kwestie mienia bezspadkowego i gdzie nalezy je zwrocic nie powinien byc dla nas wazny, nie powinnismy sie nim interesowac? Idea mienia bezspadkowego wg Zydow (oczywiscie tylko ich - takiego samego podejscia wobec Palestynczykow juz oczywiscie nie
  • Odpowiedz
@av-va: Ja pamiętam, że mówił o tajnym ośrodku szkolenia terrorystów i zakładzie produkującym wąglik do ataków. Jego informatorem był facet, który nie potrafił wyjaśnić właścicielowi gospodarstwa dlaczego pod jego opieką padły krowy w gospodarstwie, wymyślił z d--y epidemię wąglika, której nikomu nie zgłosił a potem musiał jakoś wyjaśnić skąd nagle w Klewkach pojawił się wąglik...

Jak to się dzieje, że tylu ludzi o otwartym umyśle, którzy powołują się na tę
  • Odpowiedz
@KubaGrom: Te, wykopowy weryfikatorze, mówił bezpośrednio o "Talibach w Klewkach". A później Maria Wernikowska napisała m.in. o tym książkę. Najjaśniejszy umyśle, odpindol sie ode mnie.
  • Odpowiedz
@KubaGrom: Bo usłyszał gdzieś coś piąte przez dziesiąte, od 2001 zasiadał w Sejmie, był nawet wicemarszałkiem a że był też prosty chłop to i coś tam dopisał. Myślisz, że CIA swoje dokonania i operacje publikuje w gazetach, Ty "wielce oświecony"? I o to się sprułeś? Naprawdę taki głupi jesteś?
  • Odpowiedz
Tylko że z samego poruszenia tematu przez dokument nic kompletnie nie wynikło.

@KubaGrom: co to zmienia? W ilu konfliktach po IIWS miales uzywana bron jadrowa? Znaczy obawa o jej uzycie jest bezpodstawna?
  • Odpowiedz
@av-va: Nie mógł o niczym piąte przez dziesiąte usłyszeć, bo tajne więzienie w Kiejkutach powstało rok później. Znamy jego informatora i wiemy skąd się pojawiła ta bzdura. Po prostu kolejny raz spotykam osobę, dotkniętą ciężko Efektem Mandeli, która jest przekonana, że było inaczej niż było i że to dowód na coś innego.
  • Odpowiedz
@Elaviart: I po co te kłamstwa? https://nowosci.com.pl/ministerstwo-o-wenezuelczyku-w-toruniu-po-90-dniach-jego-pobyt-stal-sie-nielegalny/ar/c1p2-27738605
Wizę turystyczną dostał w Hiszpanii i przybył do Polski przez zachodnią granicę podróżując przez całą Europę co potwierdził rzecznik MSWiA. No a biorąc pod uwagę, że ministerstwo nie chce powiedzieć kiedy dokładnie przyjechał do Polski to praktycznie można stwierdzić, że już wtedy był nielegalny.

Nie śrubokrętem, a nożem

I co to zmienia?
lapps - @Elaviart: I po co te kłamstwa? https://nowosci.com.pl/ministerstwo-o-wenezue...

źródło: polska wenezuela wenezuela polska

Pobierz
  • Odpowiedz
I po co te kłamstwa?

@lapps: Nie wiem, ty mi powiedz? Napisałeś, że sprawca przekroczył nielegalnie zachodnią granicę, by za chwilę samemu przyznać, że nie ma na to żadnych dowodów. Do tego bezpodstawnie sugerujesz, że ministerstwo celowo ukrywa kiedy dokładnie przedostał się do Polski, podczas gdy jest bardzo mało prawdopodobne, że został w ogóle zatrzymany i wylegitymowany przy przekroczeniu otwartej granicy. Krótko mówiąc, sugerujesz że nasza straż graniczna pozwoliła mu
  • Odpowiedz
  • 0
A może właśnie do tego nie doszło właśnie dlatego że część społeczeństwa została uświadomiona?

@bartosz_starobogacki: Czyli to działa w taki sposób?

Prawicowy populista straszy jakimś czarnym scenariuszem.
-Sprawdza się - widzicie,
  • Odpowiedz
Już ostatnio Covid pokazał że teorie spiskową od rzeczywistości dzieli min pół roku ¯\(ツ)/¯

@Cactushead: Covid pokazał tylko to co było raczej oczywiste - fani spiskowych teorii to debile. Byli na bieżąco wyjaśniani nawet częściej niż co pół roku - jak obostrzenia miały zostać, szczepionki zabijać albo nie działać, mieli nam wszystko odebrać, cała pandemia miała być spiskiem, skończyć się przez Putina, itd. Nie spotkałem wówczas szura który nie zrobiłby
  • Odpowiedz