Wpis z mikrobloga

jak muszę przyjść do biura na open space to nie jestem w stanie wytrzymać tego hałasu, tłoku, ilości bodźców i osób (nie, nie mam fobii społecznej) i nie jestem w stanie wytrzymać marnych 6h pracy tylko co chwilę muszę wyjść żeby się wyciszyć gdzieś z dala od ludzi, nie jestem w stanie pracować w takich warunkach mimo największych starań i czuję się jak g---o

rozumiem że #introwertyzm ale żeby aż tak??????

#damskiprzegryw #s----------e
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: Akurat to nie introwertyzm, tylko nadwrażliwość na bodźce. A z czego może wynikać, to już Ci kiedyś pisałam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale dlaczego 6h a nie 8h? Co to za chodzenie na łatwiznę...

@stevenhunter: Taka prawda, Janusz, kiedyś to człowiek za darmo robił i się cieszył, że robota była!
  • Odpowiedz
@Zoyav: a zastanawiałaś się nad diagnozą ADHD? Ja też mam takie problemy sensoryczne i okazało się, że to nie aspołeczność, problemy laryngologiczne, neurologiczne, tylko ADHD właśnie xD W wieku 33 lat mnie zdiagnozowali. I mi to dużo wyjaśniło np. wiem już teraz, dlaczego moja matka jest taką po.........a (problem jest dziedziczny)
  • Odpowiedz
Medikinet :*
Odpuszczenie sobie pewnych rzeczy, akceptację. Lepsze zrozumienie siebie, nie obwinianie się o wszystko, nie czucie się jak ostatni d...l.
Lepsze poszukiwanie rozwiązań - bo wiem, że jest literatura i już X osób przede mną przerabiało jakoś problem Y.
Zajebiste memy o ADHD. ;)
  • Odpowiedz
@Zoyav: Nie. To jeden z wielu mitów o leczeniu ADHD. Ja na medikinecie jestem znacznie spokojniejsza, czasem biorę go do pracy, jeśli nie zapomnę xD / wiem, że się nie wyspałam i będę bardziej podekscytowana i rozkojarzona. U neuroatypowych metylofenidat wyrównuje poziomy dopaminy w płatach przedczołowych do poziomów normalnych u normotypowych. U statystycznej osoby z ADHD poziomy te są znacznie niższe, przez co ma się różne dziwne lagi...
Zakazane powinno
  • Odpowiedz
@Zoyav: rozumiem. Ludzie mają różne zaburzenia. Ja piszę o sobie, bo spytałaś, co mi daje papierek. Moim zdaniem przy problemach sensorycznych warto rozważyć diagnozę ADHD/ ASD, bo może się okazać, że ułatwi to osobie diagnozowane życie i pozwoli na lepsze planowanie. Natomiast jeśli chcesz się po prostu pożalić, to to też jest w porządku ;)
  • Odpowiedz
  • 0
jestem znacznie spokojniejsza

nie ma nic fajnego w byciu spokojnym, ja piję kofeinę żeby się cokolwiek pobudzić a i tak uja daje, chciałabym mieć więcej dynaminy
  • Odpowiedz