Wpis z mikrobloga

Mała prośba o #mirkomodlitwa za moją różową, która właśnie czeka na wyniki badań krwi - od nich zależy, czy będzie mogła przystąpić do ostatniej sesji chemii, która (mam nadzieję) zmiecie resztki tego dupka raka w kosmos. Wszystkie ręce na pokład, przyjmę każdy paciorek, każde dobre słowo, każde ciche wspomnienie, ciepła myśl, dobrą wiązkę energii - niezależnie od tego w co kto wierzy. Z góry wszystkim dzięki!

#mikromodlitwa #modlitwa #wiara #rakcontent
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
modlić się do boga, który spowodował, że teraz jest chora i może umrzeć?

@Noniusz: hah, dobre. Wiesz, ja praktycznie całe życie byłem niewierzący, nawet taki antyklerykalny. Ale nawet wówczas nie przyszło by do głowy, że Bóg może zsyłać choroby. A już na pewno nie zamieniłbym takiej myśli w czyn i nie napisał komuś, że jego modlitwa jest głupia i pozbawiona sensu. Wydaje mi się, że pewne rzeczy powinny być wspólne
  • Odpowiedz
  • 17
Dzięki wszystkim za każdy życzliwy gest, choćby wyrażony "plusem". Nie spodziewałem się, że to trafi w gorące. No niestety, dzisiaj trochę szczęścia zabrakło. Dziewczynie spadł poziom krwinek poniżej normy i lekarz nie mógł jej dopuścić do chemii. Trochę liczyliśmy się z tym, bo już wcześniej balansowała na granicy tej normy. Za tydzień spróbujemy jeszcze raz i już na pewno się uda :)
  • Odpowiedz
  • 4
@PanBulibu ona sama jest lekarzem i to cholernie dobrym więc owszem, przeszło mi to przez myśl ale w jej przypadku sami lekarze nie wystarczą, potrzeba dosłownie cudu żeby przeżyła dłużej niż 5 lat choć te 5 lat to i tak brzmi optymistycznie. Więc mimo wszystko będę skłaniał się też w stronę modlitwy.
  • Odpowiedz